Najstariji trener u Slobodi nakon 25 godina dobio otkaz: "Čekamo platu kao sadaku"

Gordan Džafić danas morao napustiti Tušanj

Najstariji trener u Slobodi nakon 25 godina dobio otkaz: "Čekamo platu kao sadaku"

Edmir Škorić

Nakon 25 godina rada u FK Sloboda, najstariji trener Gordan Džafić dobio je otkaz.

Džafić je radio u Omladinskom pogonu tuzlanskog premijerligaša, a oglasio se javno na društvenoj mreži Facebook i poručio da je 2021. godine trenerima u omladinskom pogonu isplaćeno samo šest plata.

"Priča Upravnog odbora na čelu sa Šećerbegovićem (Elmir op.a.) o stabilizaciji kluba je notorna laž. Treneri su ucijenjeni od uprave koja vrši mobing nad njima kažu im ako ima gdje bolje daj otkaz", napisao je Džafić.

On je kazao da je dobio otkaz danas (peti januar) nakon 25 godina rada u klubu iako ima validan ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Već dugo vremena treneri su socijalni slučajevi čekaju platu kao sadaku. Kao najstariji trener moja je dužnost da kažem istinu i da se jednom stane u kraj ljudima koji imaju firma u kojima imaju svoje ogromne plate a moj najdraži klub FK Sloboda i moje kolege treneri služe kao igračke", napisao je Džafić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
Nije uredu tako prvo klub pa onda plata,treba raditi dzabe a ne samo da vam je plata,budi malo ponosan na klub ,sad ces rec da si gladan.Boze svakakvih ljudi
0 11
realista1982
A redovno podižu cijene,treninga i redovno im se placa ...
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi