Edis Mulalić opet na svojoj Grbavici

Postaje trener FK Željezničar

Edis Mulalić opet na svojoj Grbavici

A. Čaušević

Edis Mulalić je novi-stari trener FK Željezničar. Ostalo je samo da se sačeka i zvanična potvrda. 

Mulalić se vratio na Grbavicu nakon niza angažamana u BiH i Crnoj Gori.

Željezničar je tragao za trenerom nakon odlaska Tomislava Ivkovića, a na kraju je izbor pao na istinskog "vojnika kluba".

Perspektivni bh. stručnjak je na klupi Željezničara sjedio u sezoni 2015/2016 kada je imao odlične rezultate, ali je u samom finišu sezone dobio otkaz nakon što nije izboren plasman u Evropu.

Ovaj 46-godišnjak je najveći dio igračke karijere proveo na Grbavici, emotivno je vezan za popularne Plave i može se reći da je prava osoba za ono što treba saraejvskom timu. 

Sarajlija je u međuvremenu svoje trenersko znanje kalio u Mladosti DK, Rudar Pljevlju u dva navrata, Titogradu te Dečiću iz Tuzija s kojim je ostvario historijski plasman u Evropu. Klupu tog kluba je napustio nakon nekoliko uvodnih kola ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mulalić će prozivku obaviti sljedeće sedmice. S tim da je upitno kakav igrački kadar će imati na raspolaganju.

U međuvremenu će morati izraditi i plan priprema, ali i potpisati ugovor što bi se trebalo desiti sutra kada će biti i ozvaničen njegov povratak na klupu FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semirM
Edis Mulalić u Želji isto ono što je Dženan Uščuplić u Sarajevu.....kako ih je raja prozvala "vatrogasci" a i jedan i drugi zaslužuju mnogo više poštovanja
33 3
Icardi072
Macak na limenom krovu
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi