Legenda tvrdi da neće gledati Svjetsko prvenstvo zbog radnika koji su poginuli u Kataru

Eric Cantona bojkotuje Mundijal

Legenda tvrdi da neće gledati Svjetsko prvenstvo zbog radnika koji su poginuli u Kataru

Edmir Škorić

Legenda Manchester Uniteda Eric Cantona rekao je da ove zime neće gledati Svjetsko prvenstvo u Kataru zbog pogibije radnika na izgradnji stadiona.

Svjetsko prvenstvo u Kataru naišlo je na brojne kritike, najprije zbog načina na koji je odabran domaćin, a onda i zbog nehumanih uslova s kojima su se suočili mnogi radnici koji su pomagali u izgradnji infrastrukture.

Prema medijskim izvještajima, oko 6500 radnika poginulo j etokom obavljanja velikih građanskih radova u Kataru. Stoga postoje osobe koje su odlučne da bojkotuju Mundijal koji se igra krajem godine, a među njima je i nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda.

“Da budem iskren, baš me nije briga za sljedeće Svjetsko prvenstvo koje za mene nije pravo Svjetsko prvenstvo", rekao je Francuz za Daily Mail, dodavši:

"U posljednjim decenijama imali ste puno događaja poput Olimpijskih igara ili Svjetskih prvenstava u zemljama koje se pojavljuju – poput Rusije ili Kine. Ali Katar – to nije zemlja nogometa. Nisam protiv ideje da se Svjetsko prvenstvo ugosti u zemlji u kojoj postoji mogućnost razvoja i promocije nogometa, kao u Južnoj Africi ili Sjedinjenim Državama 90-ih. Nogomet je najpopularniji ženski sport u Sjedinjenim Državama, ima puno imigracije iz Južne Amerike i veliki potencijal za razvoj ovog sporta. Zapravo, sada u Sjedinjenim Državama sport koji ima najviše licenciranih članova je nogomet. Katar nema ništa, sve se radi o novcu".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Radi se samo o novcu i načinu na koji su se ponašali prema ljudima koji su gradili stadione, to je užasno. I hiljade ljudi su umrle, a mi ćemo ipak slaviti Svjetsko prvenstvo. Ja lično to neću gledati. Razumijem da je nogomet posao, ali mislio sam da je to jedino mjesto gdje svi mogu imati priliku".

Svjetsko prvenstvo počinje u novembru, a finale se igra 18. decemra 2022. godine.

Top Komentari

korona
Nacionalisticko ****o nije to zbog radnika nego sto je Qatar
3 1
vence
Nije se bunio kad je dobijao basnoslovne novce od sponzorstva Nikea, koje su i koje isad prave djeca po Vijetnamu i ostalim vuko****nama za dnevnicu od 2 dolara.. Nista mu nije smetalo..kao ni ovima sad.. Kako su cinicni i jadni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi