Dudić: Svi igrači su smršali, moram ih pohvaliti; Pregovaramo s tri imena

Velež upalio motore

Dudić: Svi igrači su smršali, moram ih pohvaliti; Pregovaramo s tri imena

A. Čaušević

Prozvikom i prvim treningom počele su pripreme FK Velež za proljetni dio sezone.

Uoči prvog treninga na održanoj press-konferenciji medijima se obratio trener Feđa Dudić.

Perspektivni stručnjak je istakao da je zadovoljan stanjem u kakvom se nalaze njegovi igrači te ih je odmah pohvalio.

"Igrači su došli u dobrom stanju, prije svega sa kilažom. Svi su smršali, moram ih pohvaliti. Iz sezone u sezonu postaju sve veći profesionalci. Shvataju da žive od ovoga i da je ovo njihov posao. Danas startamo sa treninzima, dogovorili smo sedam prijateljskih utakmica. Nismo jednu planirali, ali smo dobili poziv od Hajduka, iako nam ta utakmica dolazi možda i prerano prihvatili smo poziv."

Naredna tema bio je igrački kadar koji je sasvim očekivano doživio određene promjene.

Oglasi

"Nismo puno mijenjali, četiri igrača su napustila klub. To se znalo. Doveli smo dva nova lica. Tu su Nermin Haskić i Marko Jovičić. U potražnji smo još jednom odbrambenog igrača. Očekujem dobro zalaganje i htjenje. Pred nama je jedna izazovna polusezona. Probat ćemo popravit bilans, uključiti se u borbu za prve četiri pozicije i kroz Kup dogurati što dalje."

Do kraja mjeseca je u planu dovođenje još jednog defanzivca nakon što su ranije stigli golman Marko Jovičić i napadač Nermin Haskić.

"Neki su nam razgovori propali, neki su nam igrači preskupi, dovodimo ono što nam treba i ono u šta se možemo uklopiti. Želmo da igrači i dalje imaju redovna primanja i da ne ulazimo u neke dugove. U razgovorima smo s tri imena. Vidjet ćemo na koga će to pasti na kraju. Sigurno ćemo igrača dovesti do odlaska u Antaliju. Poslije bi bilo suvišno dovoditi bilo koga."

Bilo je riječi o rezultatskim ambicijama na proljeće. Cilj će svakako biti novi izlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ići ćemo od utakmice do utakmice. Prvo Željezničar, pa onda Kup. Nećemo birati protivnike. Možda smo sada bliže izlasku u Evropu preko Kupa. U svakoj utakmic ćemo ići na pobjedu pa ćemo vidjeti dokle će nas to dovesti."

Rođeni prvu pripremnu utakmicu igraju 22. januara na stadionu Poljud protiv Splita s početkom u 14:30.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1022
Hahahhahaha, pa daj im da jedu. Sirotinja iz predgradja.
3 8
Adohordas
Dudicu bujrum u krajinu moze se naci finih djecaka koji znaju jako dobro igrati lopte,problem kod nas u krsjini sto godinama nemamo klub pa nam mladi jednostavno propadsju ,idu vani ili sta ti ja znam..Obrati paznju na krajinu pa cak je Fajic iz Otoke koji je reseto mreze u Velezu,pozz
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije