Drama se nastavlja: Australski ministar poništio odluku suda i oduzeo Đokoviću vizu!

Slijedi deportacija?

Drama se nastavlja: Australski ministar poništio odluku suda i oduzeo Đokoviću vizu!

E. Čaušević

Drama oko srbijanskog tenisera Novaka Đokovića se ponovo nastavila u Melburneu.

Đoković je prošle sedmice doputovao u Australiju kako bi učestvovao na prvom ovogodišnjem Grand Slam turniru, ali kada je sletio na aerodrom u Melbourne krenula je prava drama.

Prvi reket svijeta je dobio medicinsko izuzeće i potvrdu da može igrati na Australian Openu iako nije vakcinisan, ali su mu na aerodromu poništili vizu.

Đoković je nekoliko dana bio u imigracionom centru, ali je na suđenju odlučeno da se srbijanskom teniseru ponovo vrati viza i dozvoli ulazak u Australiju.

Nakon toga je on odradio nekoliko treninga i počeo se spremati za Australian Open, ali je jutros ponovo dobio šokantne vijesti.

Naime, ministar za imigracije Alex Hawke odlučio je da poništi prethodnu odluku Federalnog suda i ponovo poništi vizu Đokoviću nakon čega mnogi smatraju da će srbijanski teniser biti deportovan iz Australije.

Đoković ponovo ima pravo na žalbu i vjerovatno će je podnijeti, ali ukoliko ona ovaj put bude odbijena jasno je da slijedi deportacija.

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hawke.

Promo

Top Komentari

Ante G.
Sto je toliko bitno da se svi vakcinisu, kada je svakome jasno da virus ne postoji? Jasno je kao dan da je ovo sa Djokovicem iskoristeno da se napravi svjetska pompa, da se napravi zrtveni jarac i da se ljudima jos jednom posalje poruka o vakcini. Nista se od srednjeg vijeka promjenilo nije, samo ako imas drugacije misljenje nego ono koje je nametnuto, ne gine ti lomaca.
5 21
E.Car
Tari srpsku nejač!!!
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi