Novi šok za Đokovića: Na Roland Garros samo vakcinisani

Da li će se vakcinisati?

Novi šok za Đokovića: Na Roland Garros samo vakcinisani

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković neće moći nastupati na drugom Grand Slamu sezone, Roland Garrosu, ukoliko se ne vakciniše.

Nakon velike višednevne drame, srbijanski teniser je odlukom suda deportovan iz Australije što znači da neće braniti titulu osvojenu prošle godine.

Međutim, problemi za Novaka Đokovića, koji ne želi da se vakciniše, nisu završeni, odnosno jutros iz Francuske stižu vijesti koje mu se sasvim sigurno neće svidjeti.

Naime, kako pišu francuski mediji, tamošnji vlasti su donijele odluku prema kojoj će se "propusnica za vakcinisane" primjenjivat i na strane profesionalne sportiste.

Drugim riječima, svaki sportista koji želi učestvovati na takmičenju u Francuskoj morat će se vakcinisati, a da li će moći biti izuzetaka u ovom trenutku francuski mediji još ništa ne pišu.

No, sudeći po oštroj politici francuski vlasti prema nevakcinisanim, teško je očekivati izlaženje u susret onima koji se ne žele vakcinisati, što svakako ne ide u prilog Đokoviću.

Slična situacija je i u Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama tako da, ukoliko ne dođe do smirivanja pandemije, Đoković najvjerovatnije neće moći učestvovati niti na jednom Grand Slamu.

Naravno, za srbijanskog tenisera postoji izlaz iz ove situacije, a to je vakcinisati se što prije. Šta će odlučiti Đoković vjerovatno ćemo saznati u narednim danima.

Top Komentari

Bordoakapitar
Nole, ti si kralj ovog sporta i ostani principijelan do kraja. Nemoj se ubosti iz inata, jer zbog zdravlja nemas potrebe kad "vakcine" ionako ne stite od virusa. Vidis da vaxovani sportisti padaju kao kruske po terenima...
8 12
Lewa_9
koga boli qurac za ovim cetnickim genocidasem, 90% objava o njemu
8 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi