Premijer Australije objasnio kako bi Novak Đoković ipak mogao zaigrati na Australian Openu

Scott Morrison

Premijer Australije objasnio kako bi Novak Đoković ipak mogao zaigrati na Australian Openu

Eldar Ganibegović

Novak Đoković jučer je deportovan iz Australije.

Nakon sage koja je trajala 11 dana odlučeno je da se najboljem teniseru svijeta oduzme viza i da se deportuje iz zemlje, a dobit će i trogodišnju zabranu ulaska u ovu državu.

Kompletnu situaciju prokomentarisao je i premijer Australije Scott Morrison i istakao da bi Đoković u tom periodu ipak mogao ući u zemlju, ukoliko se procijeni da bi to bilo od velike važnosti za Australiju i na osnovu toga bi mu se napravilo izuzeće.

"Ni na koji način ne bih želio da utičem na donošenje odluka. Ipak, postoje okolnosti pod kojima bi Novaku Đokoviću bio odobren ulazak u Australiju", jasno je podvukao Morrison.

Novak Đoković mora platiti odštetu Australiji

Najbolji teniser svijeta žalio se na odluku o ukidanju vize, ali sudije su jednoglasno odlučile da je ministar Alex Hawke ispravno postupio kada mu je ukinuo vizu.

Đoković je ubrzo napustio Australiju, tri godine mu je zabranjen ulazak u ovu državu, a morat će platiti i troškove suđenja.

Ta cifra nije mala. Troškovi suđenja, odnosno odšteta Vladi Australije iznosi 500.000 dolara.

Đoković je Australiju napustio odmah jučer i iz Melbourna avionom odletio za Dubai gdje je stigao nakon leta koji je trajao oko 14 sati.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Otis'o si Nole, ostala je tuga. Vazda ce ti harmonikat' djikani sa juga.
3 3
Jasminn
Ma brate odes i vakcinises se i to je to. Da je mene neko pitao takodjer se nikad nebi vakcinisao ali jesam....jednostavno morao. Ni nba kosarkasi se nisu htjeli vakcinisati pa na kraju jesu.....stas kako je tako je. Hoces neces=moras
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi