Najplaćeniji u Africi: Vahina mjesečna plata je impresivna

Maroko u četvrtfinalu AFC

Najplaćeniji u Africi: Vahina mjesečna plata je impresivna

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić radi odličan posao sa reprezentacijom Maroka i za to je odlično plaćen. 

Halilhodžić je odveo Maroko u četvrtfinale nakon što je poslije preokreta savladan Malavi, a dalje ih čeka pobjednik duela Obala Slonovače - Maroko.

Popularni Vaha je omiljen u svlačionici i među igračima. U prilog tome ide i reakcija reprezentativaca selekcije sa sjevera Afrike.

Dok je davao izjavu bh. treneru su prišle marokanske zvijezde Achraf Hakimi i Sofiane Boufal koji su m upočeli pjevati pjesmu "Ale, Vahid."

"Nije bilo lako, nakon fantastičnog gola kojeg su postigli tim je reagovao. Kada kreirate toliko šansi, zante da je naš tim dobro odigrao. Falilo nam je efikasnosti", rekao je Halilhodžić.

"Ne govorimo da smo najbolji i da igramo najljepše, skromni smo, ali iza nad je dosta posla i odlučnosti. Sa svakim mečom smo jači i dobijamo samopouzdanje, kazao je Vaha.

Oglasi

Od dolaska Halilhodižića Maroko zna samo za uspjehe. Već je izboren i plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo, a Lavovi Atlasa su u nizu od 20 pozitivnih rezultata.

Bh. trener je Maroko digao na nivo više, ali istovremeno zarađuje i odličan novac. Trenutno je najplaćeniji trener u Africi.

Od svih selektora na Afričkom kupu nacija legenda Veleža ima mjesečnu platu od 78.300 eura. Njemu je najbliži selektor Egipta Carlos Queiroz sa platom od 74.800 eura.

Treći najplaćeniji je Djamel Belmadi s platom od 57.300 eura, ali njegov Alžir je ispao. Ispala je i Gana Milana Rajevca. Nekadašnji kandidat za klupu BiH je plaćen sa 26.800 eura mjesečno.

Ukoliko Egipat u srijedu pobijedi Obalu Slonovače upravo će Queiroz biti naredni kojeg će Halilhodžić morati nadmudriti ukoliko želi da s Marokom postane prvak Afrike.

Top Komentari

prostecinjenice
Prije svega, jedan veliki gospodin!
17 3
mbape
Prije svega jedan veliki ....k
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi