Halilhodžić bijesan na FIFA-u: Ovo je manjak poštovanja!

Selektor Maroka

Halilhodžić bijesan na FIFA-u: Ovo je manjak poštovanja!

E. Ganibegović

Za 9. januar je u Kamerunu zakazan početak Afričkog kupa nacija.

Samo 12 dana uoči početka turnira još uvijek nije izvjesno da li će se isti i odigrati zbog koronavirusa, ali i zbog građanskog rata u ovoj afričkoj zemlji.

Veliki problem reprezentacijama predstavlja i to što se evropski klubovi odupiru tome da u pola sezone šalju igrače na reprezentativno okupljanje u Afriku, a stvar je dodatno otežala i FIFA koja je odredila da igrači na pripreme mogu doći od 3. januara.

"Danas smo krenuli s pripremama, ali odmah su me zatekle loše vijesti. Dva igrača su pozitivna na koronavirus i odmah sam se bacio na pronalazak njihovih zamjena. Međutim, ono što je veći problem je činjenica da je FIFA donijela odluku da igrači koji igraju u Europi na pripreme mogu doći tek 3. januara što je šest dana prije početka prvenstva. Zaista skandalozna odluka kojom pokazuju manjak poštovanja prema ovom važnom takmičenju na kojem se takmiče neki od najboljih svjetskih fudbalera. Moram priznati da sam neugodno iznenađen takvim ishodom, ali kako nama tako i drugima, tako da ćemo se morati naviknuti", rekao je Halilhodžić za Sport klub.

Maroko je svakako jedan od favorita za osvajanje ovog turnira i na ovaj naslov čeka 45 godina kada su osvojili prvi i za sada jedini naslov prvaka Afrike. Egipat je rekorder sa sedam titula, a slijedi ga Gana s pet i Kamerun s četiri trofeja.

Vahid i njegova selekcija će se takmičiti u grupi C zajedno s reprezentacijama Gane, Gabona i Komorija.

Inače, Halilhodžić je Maroko vodio 21 put i ima učinak od 14 pobjeda, pet remija i dvije izgubljene utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi