Početak iz snova: Halilhodžićev Maroko srušio Ganu i zasjeo na prvo mjesto u grupi

Afrički kup nacija

Početak iz snova: Halilhodžićev Maroko srušio Ganu i zasjeo na prvo mjesto u grupi

E. Ganibegović

Svoj put na Afričkom kupu nacija započeo je i Vahid Halilhodžić sa svojim Marokom. 

Oni su utakmicu prvog kola odigrali na Ahmadou Ahidjo stadionu u Juandeu protiv Gane, a Maroko je tek pred kraj utakmice slomio otpor rivala.

Reklo bi se da su oba tima prije gola imala po jednu izgledniju priliku i to bi bilo to.

U 40. minuti Romain Saiss je glavom prebacio gol Gane nakon jednog oštrog centaršuta i to je bilo sve od većih uzbuđenja u prvom poluvremenu.

Gana je u drugom poluvremenu, tačnije u 73. minuti imala šansu preko Paintsila koji je primio loptu na rubu šesnaesterca i šutirao, ali je Bounou spasio Maroko odlilčnom intervencijom.

Ekipa Vahida Halilhodžića u 83. minuti ipak dolazi do gola i pobjede. Boufal je pokupio jedan odbijenac i poslao loptu iza leđa Wollacotta za tri boda svoje reprezentacije.

Oglasi

Pogodak Boufala pogledajte klikom OVDJE.

U ovoj grupi, grupi C, nalaze se još i ekipe Gabona i Komorija, a oni će svoj susret odigrati večeras od 20 sati.

Maroko i Gana su prvi favoriti za prolaz dalje, a ovom pobjedom ekipa Maroka zasjela je na prvo mjestu u grupi i ako ne bude nikakvih iznenađenja tu će i završiti.

Afrički kup nacija, 1. kolo, grupa C:

Maroko - Gana 1:0 (Boufal 83')

Top Komentari

Malmi_Suomi
Bravo Vahide Halilhodžiću bravo. Kako ono u ex Yu kada su ga pitali novinari što ne igra ( a najbolji strijelac i centarfor tj prava 9-ka) . Odgovorio: vjerovatno imam dugačko prezime hahahaha a " braća srpskohrvatska " nisu stavili da igra jedan VAHA!!! JOŠ TADA JBT GLEDALI SU KO JE KO. Fujjj Bravo Vahaaaaaa
7 2
Juninho
Napisa li novinar u kojoj državi se igra Afričko prvenstvo??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi