Nova skandalozna poruka na tribinama u Srbiji
Foto - delije.net

Izvrijeđali trenera jer je Hrvat

Nova skandalozna poruka na tribinama u Srbiji

Midhat Šljivak

Navijači Crvene zvezde žestoko su izvrijeđali novog trenera vaterpolo tima Mirka Vičevića.

Oni su u prvenstvenom duelu protiv Šapca istakli transparent koji je i ranije često viđan na utakmicama selekcija beogradskog tima.

"Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija", pisalo je na transparentu upućenom novom treneru vaterpolo ekipe Zvezde.

'Delije' su na ovaj način iskazale nezadovoljstvo imenovanjem Vičevića koji je rođen u Kotoru, ali se vodi kao Hrvat.

Ova navijačka skupina ne želi da vidi nikog hrvatske nacionalnosti u klubu i zbog toga mu je priređena ovakva dobrodošlica.

Navijači Zvezde su istim transparentom ranije vrijeđali i slovenačkog košarkaša rođenog u Bosni i Hercegovini Alena Omića koji je nastupao za njihov klub.

Tada su ovom košarkašu skandirali žestoke uvrede i poručili su mu da ode iz kluba, ali je drugi, onaj normalni dio navijača pružio veliku podršku ovom košarkašu.

Top Komentari

Husrefbeg22
Fasisticki navijaci cz to cine svo vrijeme. Uvijek su bili fasisti. Samo je cudno da oni sami sebe zovu delije. Delije (turski: Deli, Osmanlijski Turski, Delü, u značenju "smion, hrabar, neustrašiv, odvažan", množina: deliler) bili su jurišna jedinica lahke konjice osmanlijske vojske. Cudno je da se najveci islamomrsci ponose svojim precima koji su hrabro jurisali i ginuli pot osmanlijskim barjacima kao najbolji vazali. Trebali su neko drugo ime odabrati is srpskog rjecnika kao na primjer: komite ili cetnici. S druge strane kada bi se izbacile sve turske rijeci iz srpskoga jezika oni se nebi mogli ni sporazumjevati, jer je toliki broj turskih rijeci. Sve u svemu jad i bijeda primitivnih idiota. Cestiti ljudi nebi trebali ni raditi u profasistickim klubovima iz Srbije.
15 0
Mostarac94
Sve su to Turci ! Pogledas kviz totali obrt vise trurskih rijeci imaju nego slavenskih
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije