Navijači Sarajeva odradili svoj dio posla, pa ih klub oduševio objavom novog pojačanja

Makedonac stiže na Koševo

Navijači Sarajeva odradili svoj dio posla, pa ih klub oduševio objavom novog pojačanja · Zvanično

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo danas je predstavio novo i zvučno pojačanje.

Navijači Sarajeva zaista uživaju ove zime u prijelaznom roku, a njihov klub ih je danas počastio sa još jednim spektakularnim pojačanjem. Nekoliko sati je vladao osjećaj uzbuđenja kod pristalica premijerligaša s Koševa jer je klub ranije objavio da će promovisati novog igrača nakon što se dođe do cifre od 4.000 članova.

Nakon što su navijači obavili svoj dio posla, stiglo je i obećano pojačanje, a radi se o Danielu Avramovskom, reprezentativcu Sjeverne Makedonije koji se sedmicama povezivao sa Sarajevom.

On se u Antaliji pridružuje ekipi Sarajeva na pripremama i bit će na raspolaganju svom sunarodnjaku i treneru Aleksandru Vasoskom u nastaavku sezone. On je ujedno treći Makedonac u timu s Koševa jer je tu od ranije jedna od legendi kluba, Krste Velkoski.

„Daniel Avramovski je vrhunski igrač i standardni reprezentativac Makedonije. Protivnicima će praviti problem jer ima odličan pregled igre i opasnu ljevicu, sa efikasnom završnicom. Osim mogućnosti igre na više pozicija, za naš napad je veliki potencijal i njegova odlična igra iz prekida. Jedva čekamo da ga vidimo na terenu u bordo dresu!“, objasnio je Aleksandar Vasoski, šef stručnog štaba FK Sarajevo, koji je sarađivao sa Avramovskim za vrijeme boravka u Vardaru iz Skoplja.

𝐎𝐏𝐀𝐒𝐍𝐀 𝐋𝐉𝐄𝐕𝐈𝐂𝐀 𝐈𝐙 𝐌𝐀𝐊𝐄𝐃𝐎𝐍𝐒𝐊𝐄 𝐑𝐄𝐏𝐑𝐄𝐙𝐄𝐍𝐓𝐀𝐂𝐈𝐉𝐄 𝐒𝐓𝐈𝐙̌𝐄 𝐔 𝐁𝐎𝐑𝐃𝐎 𝐃𝐑𝐄𝐒 💥 ➡ https://bit.ly/3ouhZRc #DanielAvramovski

Posted by FK Sarajevo on Monday, February 7, 2022

„Radujem se Danijelovom dolasku. Nastupio je na posljednjem Evropskom prvenstvu i igrao je za najveće klubove u regiji što govori o njegovoj kvaliteti. Međutim, važno je istaći da je Daniel prihvatio ponudu našeg Kluba iako je na stolu imao finansijski bolje ponude, što je pokazatelj da mu se svidio projekat FK Sarajeva koji smo mu predstavili“, naglasio je Ismir Mirvić, predsjednik Kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Sretan sam zbog dolaska u Sarajevo. Dugo smo bili u kontaktu i drago mi je što smo postigli dogovor. Radujem se utakmicama pred navijačima Sarajeva i želim pomoći klubu u uspješnim rezultatima“, rekao je Avramovski, koji će zadužiti dres s brojem 27.

Podsjećamo da su prethodno ekipu pojačali Adnan Šećerović, Asmir Suljić, Hamza Čataković i Nihad Mujakić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

borobetmen
Sta ce sarajvo...pusit ***** kao i prije...
4 15
NorthSide
Ne pamtim jači prelazni rok u FKS
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi