Zbog čega rukometni Zmajevi neće u Bugojno: "Nismo bili pitani ili upoznati sa "novim" standardima"

U JU KSC ističu da su za sve saznali iz medije, a sastanak nije održan

Zbog čega rukometni Zmajevi neće u Bugojno: "Nismo bili pitani ili upoznati sa "novim" standardima"

Samir Mlaćo
Rukometna reprezentacija zemlje neće igrati meč protiv Grčke u Bugojnu.

Prvobitno je to bilo najavljeno, no danas je prvi čovjek MRK Iskra Bugojno i jedan od čelnih ljudi RS BiH Asim Šahman za lokalni portal bugojno-danas.info kazao da zbog problema sa rasvjetom susret neće moći biti odigran.

Navodno je EHF pooštorio kriterije što se tiče rasvjete, a susret će biti odigran u Tuzli.

U Bugojnu su razočarani, spremao se pravi spektakl i velika podrška našim rukometnim Zmajevima, a direktor JU KSC Bugojno, dvorane u kojoj je trebao biti odigran meč, Mirza Idrizović oglasio se saopštenjem za javnost.

Idrizović ističe da je odluku od neodigravanju meča u Bugojnu saznao iz medija, te da utakmica nije bila ni najavljena. Dodaje da su radnici ove ustanove bili spremni uraditi sve kako bi se stekli uslovi, no da je neko odlučio samoincijativno bez konsultacija otkazati meč u Bugojnu, te da se neko odlučio poigrati sa ovom ustanovom i Općinom Bugojno. Jasno se iz saopštenja da shvatiti da blago rečeno sumnjaju da se zapravo ne radi o nikakvim novim pravilima.

“Da li se neko igra sa Bugojnom?

S obzirom da je obljavljena informacija o odgađanju utakmice BIH : Grčka imam potrebu da se obratimo javnosti.

Kao što smo iz medija saznali da je utakmica odgođena iz navedenog razloga "nedovoljne osvljetljenosti Sportske dvorane", tako smo prethodno i saznali da će se utakmica igrati u našoj dvorani bez da nas je bilo ko kontaktirao o istoj. Problem dodatne dopune rasvjetnih tijela se može riješiti za dva dana tako da to vjerovatno nije pravi razlog, ali ne želimo nagađati prave razloge to ostavljamo onima koji su se poigrali sa Kulturno sportskim centrom ali i općinom Bugojno. Gospodin Asim Šahman mene je kontaktirao u srijedu 9.2. (jučer) i spomenuo mi navedeni problem, a ja sam predložio da danas napravimo sastanak sa načelnikom kako bi taj problem riješili. Do sastanka nije došlo, već neko samoinicijativno odgađa utakmicu kako su istu samoinicijativno bez konsultacija sa upravom Ustanove i dogovorili. Od toga što nam utakmica nije najavljena, niti smo bili pitani ili upoznati o "novim" standardima koje trebamo ispuniti naravno nismo pravili "problem" jer smo smatrali da je navedeni događaj vrijedniji od toga što nam je ukazano krajnje nepoštovanje. Istinii za volju navedena utakmica je došla u ne baš najbolje vrijeme po nas obzirom da se nalazimo u sred radova kako na sanaciji i uređenju parketa tako i toplifikaciji navedenog objekta. Međutim nismo se bunili i ako je to za nas značilo da moramo uložiti maksimalne napore kako bi do odigravanja utakmice bili koliko toliko spremni. Uposlenici KSC ulažu maksimalne napore kako bi stvorili što bolje uslove za naše sportiste i rekreativce, naravno da još uvijek uslovi nisu idealni ali dajemo sve od sebe da bi u što skorije vrijeme bili. Svi smo svejedoci u bliskoj prošlosti u kakvom je stanju bila Sportska dvorana, to je danas mnogo drugačije. Iz gore navedenih razloga imam potrebu da osudim ovako neodgovorno ponašanje onih koi su zakazali ovu utakmicu, ponavljam bez da su nas o bilo čemu upoznali i ako su već znali sa kojim kapacitetima naša Sportska dvorana raspolaže i te smo u istim uslovima bili domaćini tri puta našoj reprezentaciji. Zaista se pitam da li je ovo nesvjesno urađeno ili sa ciljem diskreditacije KSC ali i općine Bugojno?“, stoji u saopštenju koje je potpisao mladi direktor Idrizović.

Rukometna reprezentacija BiH do sada je tri puta nastupala u KSC Bugojno.

Top Komentari

Brazuka
I vi znate da vas je prodao Asim Sahman da udovolji drugovima iz Saveza. Kakva rasvjeta niste djeca. Nek ide u Maglaj
5 0
Gari Garinča
Šahmanu vjetar u leđa daju svi Bugojanci, međutim, ovo mu nije trebalo. Što je previše, previše je. Kad mu Načelnik i Općinsko vijeće daju novac sve je ok, a on im ovako uzvraća. Fuj.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi