Ivan Karačić se oprostio od igranja za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Objavio danas

Ivan Karačić se oprostio od igranja za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović

Ivan Karačić se oprostio od igranja za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

On je to danas potvrdio objavom na svojoj Facebook stranici.

"Dragi prijatelji, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja, razgovora sa obitelji i suigračima, odlučio sam da se oprostim od državnog dresa.  Odluka nije bila jednostavna, ali svaki sportaš, prije ili kasnije, dođe do te točke. Imao sam 19 godina kada sam debitirao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina.

Sa reprezentacijom sam ostvario dječačke snove, igrao na svjetskom i europskim prvenstvima, a Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za povijesne plasmane za prvo svjetsko, a potom i europsko prvenstvo za našu zemlju i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ. Reprezentacija je tokom svih ovih godina postala moja druga ubitelj i pomogla mi da se formiram kao sportaš, ali i kao ličnost. 

San svakog sportaša je da igra za svoju državu, a ja sam imao tu privilegiju i sa zadovoljstvom i ponosom nosio dres naše reprezentacije svih ovih godina, dajući svoj maksimum u svakoj utakmici. Sada je vrijeme za mlađe da nastave našim putem. I da budu i bolji od nas. Uvjeren sam da oni to mogu i da ćemo nastaviti sa plasmanima na velika natjecanja.

Na moju pomoć uvijek možete računati. Na kraju, veliko hvala mojoj obitelji na podršci,  svim izbornicima od kojih sam puno naučio, mojim suigračima i prijateljima sa kojima sam doživio neke od najljepših trenutaka u životu. Posebno i najveće hvala najboljim navijačima na svijetu, koji su uvijek bili naš osmi igrač i pratili nas i bodrili širom svijeta. To se ne zaboravlja. Bila je poseebna čast igrati za vas. Veliki pozdrav svima", napisao je Karačić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Dragi prijatelji, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja,...

Posted by Ivan Karačić on Wednesday, February 9, 2022

Podsjetimo, on je s reprezentacijom BiH igrao na sva tri velika takmičenja na kojima smo nastupili - Svjetskom prvenstvu 2015. u Kataru i Evropskim prvenstvima u Norveškoj 2020. i Slovačkoj 2022. godine.

Top Komentari

user1622267171
Sretno majstore, da je bilo više igraca koji su pratili tvoj, primjer Prcea, Panica, Vranjesa, Malinovica, Grahovca gdje bi nam bio kraj. Sve naj, naj. Uzivaj u ostatku karijere. Sportski pozdrav
12 0
Kladionicar_iz_mira
Sretno Ivane majstore, hvala za sve, BiH je uz tebe.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi