FK Sarajevo pripreme u Turskoj okončao porazom od Ukrajinaca, Čataković opet sjajan

Kolos je slavio sa 2:3

FK Sarajevo pripreme u Turskoj okončao porazom od Ukrajinaca, Čataković opet sjajan

A. Čaušević

FK Sarajevo je odigrao novu pripremnu utakmicu u Antaliji. Protivnik je bila ukrajinca ekipa Kolos Kovalivka koja je slavila rezultatom 3:2. 

Uvodne minute su pripale bh. premijerligašu, ali je trenutno osmoplasirana ekipa prvenstva Ukrajine prva stigla do vodstva.

Igrala se 16. minuta kada je Dizdarević poslije jednog kornera odlično odbranio pokušaj jednog od igrača Kolosa, ali kod drugog pokušaja nije mogao ništa.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Vrijedno spomena je slobodnjak iz dobre pozicije za Bordo tim, ali Hebibović se nije proslavio svojim pokušajem.

I drugi gol Sarajevo prima nakon prekida i to opet nakon kornera. Odbrana ekipe s Koševa nije uspjela pokriti prvu stativu što je iskoristio jedan od igrača Kolosa te pogodio za 2:0.

Dva gola iz prekida jasno su upozorenje za stručni štab osvajača Kupa BiH da se mora poraditi na tom segmentu igre.

Oglasi

Poslije toga izabranici Aleksandra Vasoskog su počeli igrati ofanzivnije. Neopreznost odbrane Ukrajine je umalo u 70. minuti iskoristio Bagarić.

Kolos je svoj treći gol zabio u 77. minuti. Dizdarević je napravio grešku i dopustio je sebi da primi gol sa 30 metara.

Inače, Sarajevu je ovo bila posljednja provjera u Turskoj. Ranije su upisani poraza od Nasaf Qarashija (0:1) te od Horsensa sa 2:3.

Bordo tim je do kraja meča uspio ublažiti poraza. U posljednjih desetak minuta dva puta je pogodio rezervista Čataković 

FK Sarajevo - FK Kolos 2:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević, Mujakić, Palić, Hebibović, Pidro, Šećerović, Kapić, Varešanović, Suljić, Kobiljar, Bagarić.

FC Kolos: Volynets, Chornomorets, Petrov, Novak, Zolotov, Milko, Orikhovskyi, Myakushko, Totovytskyi, Churko, Lysenko.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lewa_9
Hahaha, opet poraz od farmerske ekipe. Nije baš lako ovom bivšem klubu osuđenom ratnom zločincu Radovanu Karadžiću, ФК Сарајево 08, njih nije karao samo onaj ko protiv njih nije ni igrao!
4 21
E.Car
Da Bog da svaku tako dobro odigrali a izgubili!!
7 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi