Matthias Fanimo stigao u Sarajevo!

Velika vijest za Bordo tim

Matthias Fanimo stigao u Sarajevo! · Saznajemo

Admin Čaušević

Dok su ostali fudbaleri FK Sarajevo u Antaliji, Matthias Fanimo je od petka u Sarajevu.

Kako SportSport.ba saznaje Fanimo je u petak stigao u bh. prijestolnicu te će prema nekim informacijama i na proljeće nositi bordo dres.

Fanimo je jesenas imao nerazriješenih stvari sa bivšim stručnim štabom i to u periodu kada je su se dešavala promjene u vlasničkoj strukturu i sportskom segmentu.

Brzonogi Englez je bio nezadovoljan svojim statusom u toliko mjeri da se uopšte nije pojavio na pripremama. Pokušavao je tokom januara pronaći inostrani angažaman što se nije desilo.

Kako saznajemo Fanima u narednom periodu očekuju individualni treninzi, bit će obavljen i razgovor s klupskim rukovodstvom poslije čega će pasti i odluka o njegovom povratku u prvim tim.

Ovaj 28-godišnjak je možda i najbolje krilo Premijer lige te će sigurno predstavljeti pojačanje za ekipu Aleksandra Vasoskog.

Sarajevo je angažovalo nekoliko ofanzivno orijentisanih igrača. Stigli su Hamza Čataković, Daniel Avramovski i Asmir Suljić. Ukoliko se njima pridoda i Fanimo, onda će napad bordo tima izgledati zaista atomski, barem za bh. standarde.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sjajni krilni fudbaler je u svojoj prvoj sezoni u bordo dresu bio zaista fantastičan sa postignutih 13 golova u svim takmičenjima, očekivalo se da u tekućoj takmičarskoj godini 2021/22 postane nosilac igre Sarajeva. To nije bio slučaj jesenas, ali se može popraviti na proljeće.

Fanimo je u BiH stigao prije skoro tri godine kada je potpisao za Mladost gdje je igrao odličan fudbal nakon čega je uslijedio zaslužen transfer u Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Sram ga bilo. Birao utakmice i ponizio klub i sada kada nema nigdje eto ga kao kuci... menadžeri lazni mu napunili mozak!
8 13
SonPen1946
Sad ga kulturno poslati na zapad do kraja ugovora!!!
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi