PSG napadao, Real se branio: Skromni okršaj na Parku prinčeva riješen u sudijskoj nadoknadi

Spektakl izostao

PSG napadao, Real se branio: Skromni okršaj na Parku prinčeva riješen u sudijskoj nadoknadi

Admin Čaušević

Prvi meč osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Real Madrida je bio sve osim spektakularan. 

Susret od kojeg se mnogo očekivalo je na kraju završen s minimalnom pobjedom domaćih - 1:0. Uglavnom je PSG napadao, a Real Madrid se branio.

Da domaći napadaju i traže pobjedu bilo je nekako i očekivano. S druge strane Real je iznenadio svojim defanzivnim gardom te je gostima prioritet bio da se ne izgubi.

Svoju noć imao je Thibaut Courtois koji je bio odličan uz odbranjeni penal, ali je na kraju ipak matiran i to od strane fenomenalnog Mbappea.

Već od starta domaći su krenuli ofanzivno. Prvu veliku priliku imao je Mbappe, ali je belgijski golman uspješno zaustavio francuskog superstara.

U 37. minuti žuti karton dobija Casemiro iako je mogao biti isključen jer je poslije grubog starta i javne opomene i za vrat uhvatio Paredesa.

Oglasi

Posljednje minute prvog dijela donose buđenje gostiju, ali Donnarumma nije imao potrebe da ozbiljnije interveniše.

Nastavak donosi još veći pritisak Parižana koji su svim silama željeli doći do gola. Prvi u prilici je opet bio Mbappe, međutim Courtois ga je zaustavio.

U 62. minuti najbolja moguća prilika za domaće. Opravdano je dosuđen penal nakon prekršaja Carvajala nad Mbappeom. Messi je šutirao, a Courtois odbranio.

Promašen kazneni udarac nije pokolebao domaće. Opet je u nekoliko navrata prijetio Mbappe, ali put do mreže nije pronašao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, večeras najbolji igrač Parižana je imao posljednju riječ na meču nakon što je sjajno pogodio duboko u sudijskoj nadoknadi za konačnih 1:0. 

Treba istaći da su Kraljevi meč završili bez šuta u okvir gola što je najbolji pokazatelj njihove igre večeras, dok Parižani zasluženo slave i s dosta optimizma čekaju revanš 8. marta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Kako mi je drago sto je PSG dobio, ovaj antifudbal Reala je bio uzas za gledat.. nisu polu presli 10x u 90min
37 13
CAGE55
Real igrao sa 20% snage,satrat ce ih Real na Bernabeu.
18 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti