Vasoski: To je to, moramo živjeti s tim; Mulalić: Bez obzira na emocije imali smo neki plan

Press konferencija nakon derbija

Vasoski: To je to, moramo živjeti s tim; Mulalić: Bez obzira na emocije imali smo neki plan

H. Zilić

Željezničar je u derbiju savladao Sarajevo sa 2:0.

Heroji Plavih danas su bili Hodžić i Zec, koji su postigli golove, ali cijela ekipa je odigrala borbenu utakmicu.

Na kraju meča održana je press konferencija, gdje su bila različita raspoloženja kod trenera, a prvi se medijima obratio Aleksandar Vasoski trener FK Sarajevo.

"Ušli smo nervozno u utakmicu. Kada smo preuzimali posjed primili smo gol iz prekida, tu je šta je. Nakon toga dobijemo crveni karton koji ne bih komentarisao. Drugo poluvrijeme smo imali par opasnih situacija. Imali smo neke šanse da zabijemo, nismo dali i Željo je na kraju dao gol i to je to. Život ide dalje, ide teška utakmica protiv Borca", rekao je Vasoski i dodao:

"Ekipa je tokom nedjelje radila, ali danas je nedostajao zadnji pas. Željo se dobro branio. Nismo imali nekih stopostotnih šansi. Jednostavno nekad ti protivnik ne dozvoli da razviješ igru. Sarajevo nije bilo na nivou, ali moramo živjeti s tim. Derbi presudi uvijek sitnica."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mulalić je malo duže analizirao večerašnji trijumf i dao komplimente svojim igračima.

"Lijepa pobjeda. Dva različita poluvremena. Pripremali smo utakmicu na način "ako ih pustiš da igraju glup si". Nije to kako ja hoću, ali dobro je. Utakmica je u egalu bila do crvenog kartona. Naš igrač taktićki ne može se postaviti kada ima igrača više, nije to baš tako. Ima tu mentalne snage. Drugo poluvrijeme smo morali odigrati mirnije, da ranije završimo utakmicu. Na kraju smo pogodili s tim izmjenama, taktikama. Bio je preodređen dan da pobijedimo. Koliko god nas emocije vodile, morali smo imati neki plan danas. Može ovo još bolje, doće to na svoje. Sarajevo ima moć jer su igrači tu dvije-tri godine zajedno, sve to vuče jedno drugo. Kompliment mojim momcima, ostavili su zadnji atom snage. Nećemo biti rob, prilagođavamo se datoj situaciji. Ali moraš biti svjestan da neka frljoka uvijek može ući.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Realno za crvenog nije bilo sigurno sudija po meni korektno sudio jedino tak crveni u ovakvoj utakmici malo nesto moras i pustiti onako neutralno gledano ali moze ga i dati haj Sto se utakmice tice utakmice po meni srajevo bez plana do crvenog kao nesto bolje izgledali ali nedoreceni poslije crvenog ok zeljo ih malo pustio da igrjau nisu izgledali lose Po meni zeljo konkretniji nabrijani ocekivano ali ok i u igri pametno igrali malo jace shodno svojim mogucnostima ali znali su sta hoce a onda su im se i neke stvari poklopile Sve u svemu zasluzena pobjeda nije sarajevo pokazalo nicim ni do crvenog da je jako stabilno da je bolje da je favorit mora to puno bolje cestitam zelji
10 1
Mingiling
Son fon pen...pjanke hools i ostale poglavice aka horde TLA na aparatima
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi