Feđa Dudić svojim potezom razočarao Banjalučane, slično je radio i 2020. godine

Nezadovoljstvo je više nego evidentno i opravdano

Feđa Dudić svojim potezom razočarao Banjalučane, slično je radio i 2020. godine

Edmir Škorić

U Fudbalskom klubu Velež razočarani su nakon današnjeg meča 21. kola Premijer lige BiH u Banjaluci protiv Borca.

Velež je pružio žestok otpor Banjalučanima, ali je ipak primio dva gola u nastavku. Borac je bio bolji ali i Velež je imao šansi koje nisu iskorištene, no od toga teže im padaju diskutabilne sudijske odluke koje su uglavnom bile na štetu gostiju iz Mostara.

Po završetku meča, Feđa Dudić dao izjavu za Arenu Sport, vidno razočaran zbog sudijskih odluka, ali je u principu samo pohvalio Banjaluku kao grad, strogo odbijavši govoriti o samoj utakmici i sportskim temama i ne treba mu zamjeriti zbog toga.

"Drago mi je što smo došli u Banja Luku. Sinoć smo prošetali gradom. Jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini. Mislili smo jutros da nećemo igrati zbog snijega. Čestitam ljudima koji su očistili snijeg. Nemam dalje komentar, šta god da kažem neće biti dobro i lijepo", rekao je Dudić i tako pobrao simpatije bh. sportske javnosti.

Jedan od njegovih pomoćnika, Mustafa Kodro, također je bio vidno razočaran, a na Facebooku je nakon utakmice napisao: "Nismo bili spremni za odbojku i rukomet", priloživši video sa samog kraja meča kada je jedan igrač Borca evidentno igrao rukom, ali sudija Kazlagić nije pokazao na penal, već je pokazao na korner nakon čega je svirao kraj.

Velež je svoje nezadovoljstvo iskazao na još jedan način - niko od predstavnika kluba nije došao na zvaničnu press konferenciju na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Dudić je u jesen 2020. godine "omalovažavao" pobjedu Borca zbog lošeg suđenja Miloša Gigovića zbog kojeg je bio na hlađenju i praktično je tada ušao u otvoren sukob sa tadašnjim trenerom Borca Vladom Jagodićem o čemu se mnogo diskutovalo i zbog čega je bio novčano kažnjen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne bi bilo čudno da Dudić i njegovi pomoćnici ovaj put biti kažnjeni zbog toga što su odbili da dođu na press konferenciju nakon utakmice, ali čini se da ovaj put imaju dobre razloge za "bojkot" i nema im pravo niko ništa zamjeriti, pa ni Banjalučani.

Velež je trenutno osmoplasirani tim tabele sa 24 boda i ovaj poraz dolazi nakon dvije pobjede u drugom dijelu sezone. Prvo su Mostarci pobijedili Željezničar u 20. kolu s 2:0, potom u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH razbili Široki Brijeg s 4:0 i praktično zakoračili u polufinale najmasovnijeg nogometnog takmičenja u BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Koji je K____c vama sa portala.Šta je čovjek rekao da nije istina.Zašto nenapišete jednom kako treba i kako vidite sportskim očima i stavite veliki naslov da je neko pokraden u BANJA LUCI.Evo nemora to biti VELEŽ.Ja nisam simpatizer ZRINJSKOG ali sam rekao lani da je ZRINJSKI pokraden u BANJA LUCI kad je Jakirović rekao da ništa nije vidio.,Vi novinari ste veće zlo od VICE i SAVEZA.
52 2
Mackintosh
Mali debeli isfrustrirani sindro, bure neuravnotezeno
5 32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi