Svi kapiteni s ukrajinskom, a Tadić s drugom kapitenskom trakom: Trener Ajaxa dao "objašnjenje"

Scena s meča protiv Waalvijka

Svi kapiteni s ukrajinskom, a Tadić s drugom kapitenskom trakom: Trener Ajaxa dao "objašnjenje"

Admin Čaušević

Sva kapiteni na mečevima 25. kola nizozemskog prvenstva nosili su kapitenske trake u bojama ukrajinske zastave, osim Tadića. 

Kapiten Ajaxa je nosio uobičajnu klupsku kapitensku traku u pobjedi nad Waalvijkom rezultatom 3:2, a poslije meč novinare je zanimalo zašto se to desilo.

Sredinom sedmice u pobjedi nad AZ Alkmaarom u Kupu Tadić je nosio traku s podrškom u Ukrajini, dok se to nije desilo protiv RKC Waalvijka.

Novinare je zanimalo zašto srbijanski veznjak nije uradio isto te ponovo obukao "ukrajinsku traku", a odgovor je dao Erik Ten Haag, trener velikana iz Amsterdama.

"Pa sami ste dali odgovor. Traku je nosio protiv AZ-a", kratko je kazao Ten Haag.

Oglasi

Inače, Tadić je bio strijelac pobjedonosnog gola u sudijskoj nadoknadi kada je zabio iz penala.

"Sebastian Haller je uvijek izvodio penale u Utrechtu. Promašio je jedan penal u karijeri. Garancija je za penal, ali isto je i Dušan. Uvijek ih izvodi u važnim momentima, osim prošle sezone protiv Rome", rekao je Ten Haag.

Fudbalski svijet je odlučio da se solidariše sa Ukrajincima zbog invazije Rusije, posebno je to vidljivo u Engleskoj gdje timovi iz Premiershipa na razne načine apluju na mir.

I Nizozemci su odlukom da kapiteni nose "ukrajinske" trake odličili da apeluju na prestanak ratnih dejstava u Ukrajini, međutim Tadić iz njemu poznatih razloga je ostao vjeran klupskoj traci.

Svakako su najveći gubitnici ruske inzavije sportisti iz te zemlje. Fudbaleri mogu zaboraviti na međunarodne meče jer su klubovi i reprezentacija suspendovani, a slično je i u ostalim sportovima.

Top Komentari

Śmeker007
Pa evo ja sam Bošnjak/Musliman, i opet se ne solidarišem s Ukr, jesam li i ja genocidaš? Ne pisite gluposti, ako cemo solidarnost onda sa svakom drzavom, a ne samo sa UKR, meni je ovaj svijet bolestan zaista..! Gdje je ovakav HYPE bio kada se ubijala djeca u Palestini, rat u Iraku i Siriji itd itd Ispade da su Ameri veoma dobri, a Rusi kao ****a od jednom ma dajjj.. Ameri, Izrael, Francuska, Britanija, Rusija...
9 3
Malmi_Suomi
Tadić DUŠAN NE SOLIDARIŠE SE sa ostalim kolegama na INVAZIJU ( njegove majke Rusije) RUSIJE NA UKRAJINU. Strašno od jednog sportiste a šta i očekivati od njih. Sjećam se Kežman -a br. 9 tada u SR Jugoslaviji ( nabijem ne na hašima) kada je Barbarez kao kapiten molio sudiju da prestanu TOPOVSKI UDARI na malo nešto u Beogradu da bi KEŽMAN " SMUTAO SUDIJU tako da se utakmica nastavila mi izgubili a desetine naših BH navijača ostalo bez prstiju na rukama. Bravo Dušane Tadiću SRAM TE BILO!!!
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi