Dušan Tadić oborio svjetski rekord koji je bio u vlasništvu Lionela Messija
FOTO: EPA

Sjajna godina za reprezentativca Srbije

Dušan Tadić oborio svjetski rekord koji je bio u vlasništvu Lionela Messija

Haris Zilić

Reprezntativac Srbije Dušan Tadić novi je rekorder u svjetskom fudbalu.

Tadić igra sjajno u dresu Ajaxa, jedan je od ključnih igrača amsterdamskog tima, a posebno će pamtiti 2021. godinu.

Naime, Tadić je u kalendarskoj 2021. godini upisao 37 asistencija što je novi svjetski rekord.

Prethodni rekord je držao Lionel Messi koji je 2011. godine u dresu Barcelone upisao 36 asistencija u jednoj kalendarskoj godini.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax je sjajno odigrao grupnu fazu Lige prvaka, očekuje ga dvomeč osmine finala protiv Benfice, dok su u prvenstvu i ove sezone glavni favoriti za osvajanje naslova.

Tadić se sa reprezentacijom Srbije plasirao i na Mundijal u Katar naredne godine nakon velikog trijumfa u Lisabonu protiv Portugala rezultatom 1:2.

Top Komentari

Klicko
Pa lahko je kad igra u ligi koja je u rangu recimo njemacke.Majstore Tadicu bio si u Southamtonu ali si pobjegao jer nisi mogo izdrzati tempo jake lige
2 6
Klicko
Ali one godine kako je razvalio onaj fasisticki poluklub penal madrid za onu mu treba odat priznanje
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi