Potukle se dvije PSG-ove zvijezde nakon poraza od Reala, pala i ostavka?

Obračun u svlačionici Parižana

Potukle se dvije PSG-ove zvijezde nakon poraza od Reala, pala i ostavka?

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a frustrirani su nakon eliminacije iz Lige prvaka.

PSG je imao 1:0 (gol Kyliana Mbappea) nakon pariških 90 minuta, sinoć je do 60. minute, također golom Mbappea, vodio s 1:0 protiv Real Madrida, ali domaćin je hat-trickom Karima Benzeme izborio četvrtfinale.

Francuzi se teško mire s neuspjehom, pa su vlasnik kluba Nasser Al-Khelaifi i sportski direketor Leonardo upali u svlačionicu da se obračunaju sa sudijama, a dosta napeto bilo je u svlačionici u kojoj su se nalazili nogometaši lidera francuske Ligue 1.

Prema informacijama koje dolaze iz inostranih medija, Neymar i Gianluigi Donnarumma su se sukobili u svlačionici, nakon što je Brazilac svom kolegi Italijanu počeo nabrajati zbog greške kod prvog gola Benzeme.

Navodno je čak došlo do fizičkog obračuna, odnosno tučnjave među njima dvojicom, pa su ih jedva razdvojili saigrači. Donnarumma se nije predavao, nego je i sam optuživao Neymara da je izgubio loptu koja je dovela do drugog Realovog gola.

Ostaje za vidjeti kako će se klub PSG-a nositi s cijelom ovom situacijom, s obzirom na činjenicu da je i vlasnik Nasser Al-Khelaifi imao nekontrolirani izlazak, a čini se da je Mauricio Pochettino podnio ostavku nakon razočaravajuće nove sezone u Ligi prvaka.

Oglasi

PSG-u ostaje borba za titulu u Francuskoj, ali za sada ne izgleda da im neko može ugroziti prvo mjesto, no već godinama bogati vlasnici kluba isključivo žele trofej Lige prvaka. Minulog ljeta napravili su spektakularne transfere, doveli čak i Sergija Ramosa, Lionela Messija, Georginija Wijnalduma, Gianluigija Donnarummu i Achrafa Hakimija, ali čini se da je sve to uzalud...

Kamere snimale Luku Modrića: Njegovo slavlje u svlačionici bilo je nevjerovatno

Veteran Luka Modrić bio je sinoć jedan od pokretača velikog preokreta i pobjede Real Madrida nad PSG-om (3:1) u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka.

Hrvatski veznjak je odigrao sjajan meč i diktirao je sredinom terena, te je asistirao Benzemi za gol za 2:1. Prethodno je Modrić u skoro svakoj akciji Reala bio kreator. Iako je Karim Benzema svakako junak sa hat-trickom, velike zasluge za veliki trijumf idu i Modriću.

Osim napadačkim, Modrić je dosta učestvovao i odbrambenim akcijama, te je u nekoliko navrata spriječio opasne napade Parižana, kojima dva gola Kyliana Mbappea u 180 minuta nisu bila dovoljna protiv uvijek moćnog Reala.

Nakon sinoćnje utakmice uslijedilo je veliko slavlje Kraljeva, a posebno se isticao upravo Modrić, koji je bio "neprepoznatljiv".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Modriću ističe ugovor na kraju sezone i još uvijek nije dogovoren nastavak saradnje, no on stalno potencira da je to najmanje važno i da će se s Realom "dogovoriti za dvije minute".

"S klubom sam u dobrom odnosu i tako nastavljam biti. Sigurno ćemo postići sporazum i napraviti ono što smatramo da je najbolje za obje strane", izjavio je Modrić, koji je u Real došao 2012. godine iz Tottenhama i od tada je nezamisljiva igra Reala bez njega.

Top Komentari

zizu82
Ovaj PE-SE-ŽE godina igra isto raspušteno stado,svi samo za sebe igraju,nikakve koncepcije,a očigledno nije do trenera već do napuhanih zvijezda čiji je ego do neba.Ova trojica uopšte ne igraju odbranu,a ovi u odbrani isto Alaim i 4 Dupovca.
15 0
Mostarac94
Da je Navas branio psg bi prosao dalje… al jbga morali su oni kupit panja iz Milana xD
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi