Dudić: Vratilo im se sve što nije u prethodnim utakmicama, a najmanje su to zaslužili danas

Trener Veleža nakon poraza od Tuzla Cityja

Dudić: Vratilo im se sve što nije u prethodnim utakmicama, a najmanje su to zaslužili danas

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža poraženi su danas na svom terenu od Tuzla Cityja.

Rođeni su danas odigrali dosta dobar meč, ali su na kraju poraženi sa 2:1 nakon što je Emilio Nsue u samom finišu utakmice zabio pogodak za pobjedu gostiju.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj je trener mostarskog kluba Feđa Dudić imao šta da kaže prisutnim novinarima.

"Čestitam Tuzla Cityju na pobjedi, danas im se vratilo sve što im se nije vraćalo prethodne tri utakmice. Danas kada su najmanje zaslužili da pobijede oni su pobijedili. Imali smo veći posjed lopte, bolje prilike i faktički u 87. minuti kada smo primili drugi gol im je bio drugi udarac u okvir. Početak drugog dijela bio je krucijalan, napravili smo pritisak imali dvije dobre šanse da poentiramo, ali to nismo uradili i bili smo kažnjeni", rekao je Dudić i nastavio.

"Nedopustivo je da primimo gol iz kontre gdje je čovjek sam na drugoj stativi i tu stoji pet sekundi. Takav je fudbal, protiv Želje kada možda nismo zaslužili da pobijedimo mi smo pobijedili, a danas kada smo zaslužili puno više nažalost poraženi smo. Život ide dalje i okrećemo se narednoj utakmici."

Dudić nije bio zadovoljan igračima koji su danas dobili šansu s klupe.

Oglasi

"Nismo dobili pravi odgovor. Od pet izmjena tri ili četiri su potpuno podbacili. Željeli smo da pobijedimo jer nismo bili zadovoljni bodom. To su bile ofanzivne izmjene, htjeli smo da dobijemo meč. Nismo dobili pravi odgovor, sredina je ostala prazna i te kontre su nas koštale na kraju. Kad ih hvalim dobro je, a kada nije dobro treba reći i to je tako slučaj danas. Trebala je bolja reakcija, morali su više dati i to je to".

Igrom u odbrani nije mogao biti zadovoljan danas.

"Znamo da nam nedostaje igrač u odbrani koji bi bio stub te defanzive. Imamo to što imamo. Nekad momci odigraju dobro, a nekada podbace i to je tako u fudbalu", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poraz oproštaj od Evrope preko lige?

"Normalno da se okrećemo Kupu BiH. Najozbiljnije ćemo ući u taj revanš jer još ništa nije gotovo. Onda čekati rivala u polufinalu i vidjeti ćemo koga ćemo dobiti. Pokušat ćemo se domoći Evrope preko Kupa".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
fergusone, iđe li xy-ita ostavka?
5 11
Zaccheroni
FORZA VELEZ FORZA FEĐA
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi