PSG ima novu strategiju za transfere, naredno pojačanje će ga koštati 70 miliona eura

Žele Portugalca

PSG ima novu strategiju za transfere, naredno pojačanje će ga koštati 70 miliona eura

Edmir Škorić

PSG će biti aktivan i narednog prijelaznog roka unatoč tome što je doveo veliki broj zvijezda proteklih godinu dana.

Parižani su na ljeto predstavili veliki broj zvijezda kao što su Lionel Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Georgini Wijanldum ili Achraf Hakimi, no to im nije previše pomoglo u Ligi prvaka, pošto su ispali od Real Madrida u osmini finala, razočarali su i u kupu, ostaje im jedino domaće prvenstvo.

Najavljene su velike promjene nakon poraza od Reala, navodno će Neymar biti jedan od onih koji odlaze, a špekulira se i o Messijevom povratku u Barcelonu, dok je za očekivati da Mauricija Pochettina naslijedi Zinedine Zidane ili neki drugi trenerski stručnjak.

Ono što je sigurno, PSG-ovi bogati vlasnici ne dižu ruke, žele nastaviti svoju borbu za osvajanjem Lige prvaka, ali imat će određene promjene u strategiji dovođenja igrača, pa će se sada bazirati na neke mlade i perspektivne igrače.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, PSG je tako za naredno pojačanje spremio 70 miliona eura, a riječ je o eksplozivnom lijevom krilu Milana Rafaelu Leau, koji je do sada u sezoni zabio 11 golova uz šest asistencija.

Ovaj 22-godišnji Portugalac jedan je od najboljih igrača Milana i ponajviše zahvaljujući njemu velikan se vratio na staze stare slave i trenutno je vodeća momčad Serije A.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njegov agent Jorge Mendes svjestan je interesa iz Pariza, a Milan je klub koji će ponude od 70 miliona eura uvijek uzeti u razmatranje. Leao bi mogao postati najskuplji izlazni transfer Milana, a samom igraču bi Parižani omogućili bogati ugovor.

U međuvremenu Milan i Leao pregovaraju o novom ugovoru. On zarađuje samo 1,5 miliona eura po sezoni, no očekuje se da mu klub ponudi mnogo bolji ugovor do 2026. godine, naročito sada kada se saznalo da je na radaru bogatog francuskog tima.

Top Komentari

denimen9
Super, ako se pokaže, za godinu dvije pravac Real ili Barcelona.. hohoho
4 4
_admirr.x
Ovaj portal pise gluposti,Ac Milan ne zeli ni da cuje za ponudu jer je Leao jedan od igraca oko kojeg se gradi tim koji ce za koju sezonu ici do kraja CLa
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi