"Ronaldo može da igra za Millwall, QPR ili Doncaster Rovers i dati hat-trick, a Messi..."

Ferguson je možda i bio u pravu

"Ronaldo može da igra za Millwall, QPR ili Doncaster Rovers i dati hat-trick, a Messi..."

E. Čaušević

O tome da li je bolji Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo sigurno će se pričati još godinama.

Messi i Ronaldo već više od deset godina igraju na nevjerovatnom nivou, te su obilježili fudbalsku eru koja će se zauvijek pamtiti.

Obojica su skoro u karijerama osvojila sve što su mogla, a u klubovima u kojim su igrali ostavili su neizbrisiv trag. Iako su na zalasku karijere i dalje oduševljavaju javnost svojim igrama i pokazuju o kakvim majstorima se radi.

No, jasno je i kada odluče da je vrijeme za penziju i dalje će se nastaviti debata oko toga ko je bolji od njih dvojice.

Svoj komentar na to jednom prilikom dao je i legendarni stručnjak Sir Alex Ferguson koji je upravo otkrio Cristiana Ronalda i prije 19 godina uspio ga je dovesti u Manchester United što je bila prekretnica u njegovom životu.

Ferguson je sigurno jedan od najzaslužnijih što je Ronaldo izrastao u takvog igrača i jasno je da će za njega on uvijek biti bolji od Messija, te je to pokušao da dočara na zanimljiv način.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ronaldo može da igra za Millwall, QPR ili Doncaster Rovers i zabio hat-trick na utakmici. Nisam siguran da bi Messi to mogao da uradi. Mislim da je Messi igrač samo za Barcelonu", rekao je Ferguson.

Da baš i nije puno pogriješio vidjeli smo ove sezone kada je Messi iz Barcelone prešao u PSG gdje mu ne ide ni približno dobro kao u katalonskom klubu. Ronaldo se vratio u United i nastavio je rešetati protivničke mreže.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Gdje ćeš porediti Ronalda sa Messijem? Ronaldo je gol mašina koju svijet nije vidio ali Messi je za njega što se fudbala tiče profesor. Može mu predavati časove fudbala. Pustite te godine i silne golove, općenito što se fudbala tiče Ronaldo Messiju nemože kopačke obrisati.
0 4
DamirT
Nastavio resetati mreze,al tim zato duplo losiji nego proslu sezonu.Bez Ronalda prosle sezone 2,sad 6,7
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti