Selver Ahmetović izvukao maksimum: Vojniku kluba "desetka" za izlazak na evropsku scenu

Tuzla City viceprvak države

Selver Ahmetović izvukao maksimum: Vojniku kluba "desetka" za izlazak na evropsku scenu

Adnan Beganović

Tuzla City će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Konferencijskoj ligi, a velike zasluge za izlazak na evropsku scenu pripadaju i mladom stručnjaku Selveru Ahmetoviću.

Iza Tuzla Cityja je najbolja sezona u historiji kluba. Po prvi put i to pet godina nakon ulaska u elitu, Tuzla City je izborila izlazak na evropsku scenu, pa s toga u ovom klubu s ponosom mogu reći da su ispunili sve zacrtane ciljeve.

A, moglo je biti drugačije. Istina, od početka sezone Tuzla City je pod vodstvom Husrefa Musemića igrala dobro, konstantno je držala mjesto na tabeli koje garantuje izlazak na evropsku scenu, ali uoči posljednje trećine sezone došlo je do rezultatske krize.

Ubjedljivi poraz od Zrinjskog (5:0) u prvenstvu, te Veleža u polufinalu Kupa (4:0) i domaći remi za Radnikom (3:3) "natjerali" su Husrefa Musemića da podnese ostavku, a nad Tuzlu donijeli su tamne oblake.

Privremeno je povjerenje za vođenje tima dobio Selver Ahmetović, kojeg fudbalski život veže za Tuzla City (ranije Slogu Simin Han). Vojnik kluba, kako često volimo reći, dobio je najvažniji zadatak i iako su mnogi smatrali da ga neće ispuniti, ispostavilo se da su bili u zabludi.

Ahmetović je zagrnuo rukave, prihvatio se posla i zajedno sa svojim saradnicima u najvažnijim utakmicama je pokazao da posjeduje taj "trenerski njuh". Remi sa Borcem i pobjeda na Koševu su praktično osigurali Tuzla Cityju izlazak na evropsku scenu.

Oglasi

"Ispunili smo zacrtani cilj. Sretni i ponosni završili sezonu, ali vjerujte mi, odmora nema. Očekuju nas nova iskušenja, slijede i evropski izazovi, a naša najveća želja je u što boljem svjetlu predstaviti klub, grad i Bosnu i Hercegovinu u Evropi", na početku razgovora za SportSport.ba ističe Ahmetović, a na pitanje da li se bojao novog izazova odgovara:

"Ne, zašto da se bojim? Fudbal je moj život. Svjestan sam bio u kakvoj situaciji se nalazimo, mogu reći da sam od svih ljudi u klubu zapravo najbolje znao kako 'dišu' igrači. Pružili su mi i oni podršku, od prvog trenutka smo 'kliknuli' i znao sam da rezultat neće izostati".

Nekada vrsni golgeter je sa ovim klubom prošao sito i rešeto. Zabijao je Ahmetović golove u Drugoj kantonalnoj ligi, vodio je Slogu u više rangove, a iako je u svakom prelaznom roku imao ponude da napusti klub, nijednu nije prihvatio.

"Takav sam, kada je Azmir Husić preuzeo Slogu Simin Han igrali smo u Drugoj kantonalnoj ligi, no imali smo plan, a on je podrazumijevao plasman u elitni rang bh. fudbala i izlazak na evropsku scenu. I evo, zahvaljujući njegovoj viziji napravili smo klub za koji se danas čuje i van granica naše domovine. Isitina je da sam imao veliki broj ponuda da kao fudbaler napustim Slogu, pa čak i kada je Azmir preuzeo Slobodu želio me dovesti, no nisam razmišljao o odlasku. Ovo je moj klub i uvijek će biti. Nakon igračke karijere odmah sam krenuo sa trenerskom edukacijom, a evo u svom klubu sam dobio i priliku da vodim prvi tim i vjerujem da nisam razočarao", govori Ahmetović.

Ipak, pored svih uspjeha, a plasman na evropsku scenu to sasvim sigurno jeste, stiče se dojam da bi neke stvari mogle još bolje funkcionisati u klubu. Izborena je Evropa, a Tuzla City je ostala bez Doffa, a sve je izvjesnije da će klub napustiti i Džafić. Teško će ih biti nadoknaditi?

"Vidite, situacija po tom pitanju je takva kakva jeste. Radi se o odličnim igračima i normalno je da će nam nedostajati i da bismo voljeli da su i dalje s nama. Ali, imamo izvanrednu Upravu i siguran sam da ćemo narednu sezonu, prije svega evropske ispite, dočekati igrački bolji nego što smo bili. Danas smo klub koji je na dobrom glasu, izborili smo i Evropu tako da smo poželjni za mnoge igrače", ističe Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi šef struke je Dragan Jović, a Ahmetović će biti dio stručnog štaba?

"Mislim da smo doveli dobrog trenera i biće mi čast sa njim sarađivati. Čujemo se svaki dan, već se zna kada počinjemo sa pripremama i gdje ćemo ih odraditi. Znamo i na kojim pozicijama nam trebaju pojačanja. Ide sve svojim tokom i svi s nestrpljenjem očekujemo početak pripreme i novu sezonu u kojoj imamo namjeru igrati važnu ulogu", zaključio je mladi stručnjak.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Ajax,zahvalu se i ti portalu sto su ti dali da se uvuces u s*pak takvima kao sto si ti.
0 5
Ajax11
Zahvalite se gazdi što se uvukao Vici u pašku
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi