Novi premijerligaš želi igrati na svom stadionu, počeli radovi: "Samo gledati u svoje dvorište"
FOTO: FK Sloga Doboj

Dobili licencu prije par dana

Novi premijerligaš želi igrati na svom stadionu, počeli radovi: "Samo gledati u svoje dvorište"

Samir Mlaćo
FK Sloga Doboj dobio je licencu za Premijer ligu naše zemlje.

Prvak Prve lige RS FK Krupa nije, pa Sloga kao drugoplasirana ide u elitni rang.

U Slogi žele Premijer ligu igrati na svom stadionu, a rezervna opcija je stadion u Modriči.

Da neće tek tako odustati od igranja u svom domu, pokazuju fotografiju od jutros.

Naime, u Slogi su objavili da su počeli radovi na stadionu.

“Krenulo je, samo gledati u svoje dvorište“, stoji u objavi“.

Oglasi

Ćurguz svjestan izazova

Slogu je do 2. mjesta u Prvoj ligi Republike Srpske i vjerovatno Premijer lige s klupe predvodio iskusni Zoran Ćurguz, koji je govorio za SportSport.ba.

Iskusni Ćurguz, koji je već radio u Premijer ligi, osvrnuo se na proteklu sezonu.

"Dosta zanimljivo je bilo, Krupa je na kraju kroz cilj prošla prva, dok smo mi u neizvjesnoj završnici stigli do 2. mjesta. Mislim da smo zaslužili. Klub je organizovan na jednom visokom nivou, igrači su u svakom susretu davali svoj maksimum i evo, po prvi put će se u Doboju igrati elitni rang takmičenja", istakao je Ćurguz.

Sloga je s obzirom da u ovom trenutku stadion u Doboju ne zadovoljava uslove za Premijer ligu, kao rezervni stadion prilikom licenciranja prijavila onaj u Modriči, no Ćurguz je uvjeren da će ljubitelji fudbala elitni rang imati prilike gledati u Doboju.

"Prijavili smo stadion u Modriči, ostale kriterije iz licenciranja smo prošli bez ikakvih problema pa mislim da i to dovoljno govori o organiziranosti kluba. No, iako imamo tu rezervnu varijantu u Modriči, mislim da ćemo igrati u Doboju i to od samog početka prvenstva. Novci su osigurani, već sutra ćemo početi raditi na otklanjanju nedostataka i mislim da ćemo do 1. kola stići uraditi sve što je potrebno kako bismo bili domaćini u Doboju", ističe Ćurguz.

Iskusni stručnjak svjestan je da će Slogi trebati ozbiljna pojačanja kako bi bila konkurentna u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svjesni smo razlike u kvaliteti u Premijer ligi i Prvoj ligi RS. Naravno da ćemo se pojačati, no imamo i sad kvalitetnih igrača koji mogu iznijeti teret igranja u elitnom rangu. Mislim da ćemo napraviti sasvim oslidnu ekipu koju će krasiti moderan i brz fudbal sa velikom dozom borbenosti. Uostalom, tako smo igrali i u Prvoj ligi RS. Naš cilj je osigurati ostanak, napraviti stabilan klub. Naravno, velika je stvar što će pored prvog tima i pioniri te kadeti igrati u Premijer ligi, a moguće i juniori koji su doigravanju za plasman u elitni rang. Mnogo nam sve to znači i vjerujemo da ćemo biti jedno lijepo osvježenje za bh. fudbal", zaključio je šef struke dobojske Sloge.

 

Top Komentari

SeoRusilac
Kod nas ove licence kao lutrija, neko dobije neko ne bez jasnih razloga i kriterija
15 2
Gari Garinča
Jos jedan guremaš iz RS u Premier ligi
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi