Zrinjski nastavio gdje je stao prošle sezone: Plemići srušili prošlogodišnjeg prvaka Slovenije
Foto: A. Čaušević

Janković i Magdić za pobjedu

Zrinjski nastavio gdje je stao prošle sezone: Plemići srušili prošlogodišnjeg prvaka Slovenije

E. Ganibegović

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, sjajno je otvorio novu sezonu. 

Izabranici Sergeja Jakirovića u prvoj pripremnoj utakmici na Svetom Martinu na Muri savladali su Muru, prošlogodišnjeg prvaka Slovenije.

Ključne su bile posljednje minute prvog poluvremena. Do vodstva je Zrinjski došao preko Jankovića u 41. minuti, da bi tri minute kasnije za 2:0 pogodio Magdić.

Utješni gol za Muru postigao je 22-godišnji bh. defanzivac i bivši igrač Slobode, Amar Beganović.

Prvo poluvrijeme Zrinjski je igrao u sastavu: Čondrić, Ćorluka, Savić, Magdić, Bekić, Zlomislić, Kamenar, Jukić, Janković, Čuže, Šipovac, a u drugom je Jakirović na teren poslao sljedećih 11: Soldo, Memija, Maglica, Mijatović, Brekalo, Bojo, Kozina, Tičinović, Šakota, Malekinušić, Mandić. 

Narednu utakmicu Zrinjski igra za tri dana protiv Varaždina, a 21. juna planiran je meč protiv Shkendije.

Inače, nova sezona za Zrinjski počinje 5. ili 6. jula kada su na programu prvi mečevi prve runde kvalifikacija za Ligu prvaka gdje će naš prvak snage odmjeriti s moldavskih Sheriffom. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Bravo...
6 5
lalinjo
Još jedan razlog za optimizam,utakmica dosta dobra za gledanje,Ćuže veliki dobitak za napad...
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi