Ermedin Demirović želi napustiti Freiburg, već se zna ime novog kluba?

Ostaje u Bundesligi

Ermedin Demirović želi napustiti Freiburg, već se zna ime novog kluba?

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović ovog ljeta ponovo bi mogao promijeniti klub, ali će najvjerovatnije ostati u Njemačkoj.

Demirović je prethodne dvije sezone igrao u dresu Freiburga gdje je bio poprilično standardan. Prošle sezone odigrao je 36 mečeva u svim takmičenjima, ali je zabio samo tri gola što je sigurno jako malo kada je u pitanju napadač.

Iako Demirović ima s Freiburgom ugovor na još dvije godine danas se u njemačkim medijima pojavila informacija da bi naš reprezentativac ovog ljeta mogao da promijeni klub.

Naime, njemački mediji objavili su danas da je berlinska Hertha pokazala veliki interes za Demirovića i da su spremni da dovedu bh. napadača ovog ljeta, te da su navodno kontakti s Freiburgom već ostvareni.

Sportski direktor Herthe, Fredi Bobić, vjeruje da bi Demirović bio dobro pojačanje u napadu, te se očekuje da bi ovaj transfer mogao iznositi oko sedam miliona eura.

Hertha je ove sezone bila na korak od ispadanja u Cvajtu, ali je u doigravanju uspjela da pobijedi HSV i ostane u društvu najboljih. To je za čelnike kluba bio veliki šamar i odličan pokazatelj da moraju nešto da mijenjaju.

Jasno je da će klub iz Berlina napraviti velike promjene u igračkom kadru, a kako stvari stoje i Demirović bi mogao biti dio istih i pojačati Herthu ovog ljeta.

Navodno, ni Demirović nema ništa protiv odlaska iz Freiburga gdje nije bio previše zadovoljan minutažom jer je većinu mečeva počeo s klupe za rezervne igrače. Bh. napadač vjeruje da će u slučaju odlaska u Herthu imati priliku da više igra.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, sada je do klubova da pokušaju pronaći zajednički jezik, a sigurno će u narednim periodu biti dosta jasnije da li će Demirović ovog ljeta promijeniti klub.

Ovaj 24-godišnjak ponikao je u HSV-u, a u svojoj karijeri još je igrao za Leipzig, Deportivo Alaves, Sochaux, Almeriju i St. Gallen. Za reprezentaciju naše zemlje odigrao je 13 utakmica.

Top Komentari

Adnan@Kara
Druze imas fore jos 1,2 godine da eksplodiras i to je to. Ako ne budes napredovao, vuci ces se po po trecerazrednim klubovima. Realno, imao si prilika u reprezentaciji, ali nisi se dokazao.
10 2
Arnel925
Dobar je. Jedino šta mu fali je završnica i malo jačine. Da ima završnicu bio bi najbolji golgeter u Bundesligi. Jos je mlad 24 godine. Momak je sa 18 godina bio najperspektivni napadač ikad u BiH istoriji zabio oko 30 golova u 56 utakmica za Leipzig u-21. Naravno da ima potencijal. Treba samo da nađe novi klub gdje će igrati svaku tekmu I dobiti samopouzdanje. I tad bi bio najvažni naš reprezentativac.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi