Amar Dedić od naredne sezone u Ligi prvaka?
FOTO: D. Kurbegović

Skrenuo pažnju na sebe sjajnim igrama

Amar Dedić od naredne sezone u Ligi prvaka?

H. Zilić

Bh. reprezentativac 19-godišnji Amar Dedić nedavno je uvršten u izbor za nagradu "Golden boy" među 100 najboljih mladih igrača na svijetu.

Dedić je skrenuo pažnju na sebe sjajnim igrama u austrijskom bundesligašu Wolfsbergeru gdje je prošlu sezoni igrao kao posuđen igrač Salzburga.

Dediću ističe posudba krajem juna, a u Salzburgu ozbiljno računaju na našeg fudbalera, međutim prema pisanjima pojedinih medija u Njemačkoj, interes pokazuju i klubovi iz Bundeslige.

Naš reprezentativac je najbliže ostanku u Salzburgu, što znači da bi u novoj sezoni igrao i utakmice Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Bio je na spisaku reprezentacije Bosne i Hercegovine u utakmicama Lige nacija, ali četiri utakmice je proveo na tribinama i nije dobio šansu za igru.

Za naš najbolji tim ima upisan jedan nastup, debitovao je u martu ove godine, dok je za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine skupio ukupno 25 nastupa.

Top Komentari

Eno30
Za mene ke ovaj Dedic puno bolji igrac od Civica, a nije dobio ni minute da zaigra. Sretno Dedicu pred tobom je buducnost. Zelim ti svu srecu da sto bolje napredujes i da te zaobidzu povrede
13 1
pitariistok
Kakvi su nam bekovi realno mogao je dobiti barem 15 min
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi