Novak Đoković osvajač Wimbledona
FOTO: EPA

21. Grand slam titula

Novak Đoković osvajač Wimbledona

Haris Zilić

Wimbledon je ponudio još jedno fenomenalno finale.

Ove godine u finalu su snage odmjerili Novak Đoković i Nick Kyrgios, a nakon velike borbe slavio je Novak Đoković sa 3:1 u setovima.

Kyrgios odlično otvara meč i prvi set je dobio sa 4:6.

Teniser iz Australije bio je u naletu, ali u drugom setu pravi grešku, ne koristi brejk lopte i Đoković to koristi da okrene vodu na svoj mlin. Set je na kraj pripao teniser iz Srbije sa 6:3.

Sličnu igru gledamo u trećem setu. Bilo je dosta borbe, a Đoković brejkom lomi set kod rezultata 5:4 i sigurno servom uzima set sa 6:4 za vodstvo od 2:1.

Četvrti set počinje sigurnim servisima na obje strane, što je krasilo cijeli set i otišlo se u tie break.

U tie breaku četvrtog seta bolje se snašao Đoković slavio sa 7:6 (7:3) i sa ukunpnih 3:1 došao do 21. Grand slam naslova.

Kyrgiosu u današnjem meču nije pomoglo ni 40 as servisa.

Top Komentari

Adrian
Najbolji svih vremena, nema tu rasprave.
12 12
Nije.bitno
Svaka cast Noletu, ali mislim da je mala Pudar zasluzila naslovnicu
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi