Da čovjek ne povjeruje: Znate li po kojoj cijeni uprava AZ Alkmaara prodaje karte za meč sa Tuzlom?

Simboličan iznos

Da čovjek ne povjeruje: Znate li po kojoj cijeni uprava AZ Alkmaara prodaje karte za meč sa Tuzlom?

E. Škorić

AZ Alkmaar je prvi nizozemski klub koji će zaigrati u ovoj sezoni evropsko takmičenje.

AZ će večeras od 20.30 sati odmjeriti snage sa bh. predstavnikom Tuzla Cityjem u prvoj utakmici drugog petkola Konferencijske lige.

Nizozemski Nos.nl navodi da je bosanski grad Tuzla mnogo veći od Alkmaara, ali da je FK TUzla City raltivno mali klub i prava je nepoznanica za u Nizozemskoj, ali i izvan BiH.

"Gradski rival FK Sloboda je sedam puta bio poraženi finalist kupa u BiH, a prije šest godina je čak ušao u borbu za državno prvenstvo. Tada se Tuzla City još zvala FK Sloga i igrala je na nižem nivou", navodi se na nizozemskoj stranici.

AZ ima daleko veću historiju, igrao je godinama značajnu ulogu u jakom nizozemskom prvenstvu, a istovremeno je često učesnik evropskih takmičenja i igrao je grupne faze.

Ono što je posebno zanimljivo, AZ svoje ulaznice za večerašnji meč na aukcijskim stranicama prodaje za samo 50 centri. Dakle, pola eura biće dovoljno navijaču ovog tima da dobije ulaznicu i da prati duel protiv za njih nepoznatog rivala iz 'male Bosne'.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Takve cijene ulaznica trebale bi biti pravi mamac za navijače, a one su tako niske upravo iz razloga što je bila jako mala potražnja za njima.

Jasno nam je šta je razlog - za one koji prate AZ utakmice protiv jedne Tuzle City nisu nimalo zanimljive i uvjereni su da će bez veće muke proći u treće prektolo. Bez ikakve dvojbe, AZ je ogroman favorit večeras, ali i kada bude gostovao na Grbavici za sedam dana.

Top Komentari

Nele.
Srrtno Tuzla. Zbog ponizavanja idemo po x veceras.
12 2
sslazio
Ovako je i Utrecht potcijenio Zrinjskog pa su fasovali debelo.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi