Barcelona je spremna izvesti na sud četvoricu svojih igrača zbog spornih ugovora

Kakav košmar

Barcelona je spremna izvesti na sud četvoricu svojih igrača zbog spornih ugovora

E. Škorić

Barcelona je navodno spremna izvesti četvoricu svojih igrača na sud ako ne pristanu da ponište obnovu ugovora koju su potpisali prije dvije godine.

Frenkie de Jong, Gerard Pique, Clement Lenglet i Marc-Andre ter Stegen potpisali su ugovore u novom izgledu 2020. prema kojima su smanjili plate kako bi pomogli ublažiti financijske probleme Barcelone u to vrijeme.

Prema uslovima dogovorenih ugovora, četvorica igrača bi tada dobili svoje odgođene plate u zadnjim godinama svojih ugovora.

Pique je potpisao novi ugovor do 2024., a Ter Stegen obnovio do 2025., dok su De Jong i Lenglet potpisali nove ugovore do 2026.

Sedam dana nakon potpisivanja novih ugovora, bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu podnio je ostavku zajedno s ostatkom uprave kluba.

Dok su obnove ugovora predstavljene kao ekonomičan potez Barcelone, katalonski Sport vrdi da bi one mogle dugoročno koštati katalonski klub dodatnih 311 miliona eura u isplatama plata.

Oglasi

Trenutni upravni odbor Barcelone, na čelu s predsjednikom Joanom Laportom, sada tvrdi da je pronašao dokaze o kriminalnim radnjama u ime strana koje su potpisale obnove ugovora.

The Athletic je već pisao o tome da je Barcelona De Jongu poslala pismo tražeći od njega raskine trenutni ugovor i da vrati na prethodni ugovor, koji je potpisao kada je 2019. godine dolazio iz Ajaxa.

Sport tvrdi da se Barcelona ovim pitanjem bavi već tri mjeseca i pokušava uvjeriti svu četvoricu igrača da odustanu od povećanja plata, a klub se i dalje muči s ravnotežom u knjigama.

Tvrdi se da je Barcelona, ukoliko igrači ne pristanu na smanjenje plata, spremna "slučaj predati tužiteljstvu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jongu Barcelona navodno duguje oko 18 eura za plate, koje je odgodio tokom sezona 2020/21 i 2021/22.

Manchester United ga je pokušao kupiti, Barcelona je bila spremna da ga proda, ali je igrač odbio taj transfer i upravo nakon toga je Laporta krenuo u operaciju prema kojoj bi da pojedini igrači ponište nove ugovore i da se vrate na stare ili da jednostavno prihvate da odu iz kluba ako dođu ponude.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Cirkus od kluba,prvo traze da se smanje plate,ljudi pristanubi onda hoce jos,a onda dovedu jos novih igraca koje ne mogu da registruju,plate velike a dugovi jos veci.
7 4
koraj
Ja ciganije od kluba a ni novinar ne zaostaje plaho. Cuj, Barcelona duguje De Jongu 18 eura za plate.. Hahahaha
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi