Slavi Bosno i Hercegovino: Lana Pudar osvojila zlatnu medalju u Rimu!

Utrka u disciplini 200 metara delfin

Slavi Bosno i Hercegovino: Lana Pudar osvojila zlatnu medalju u Rimu!

Endin Čaušević

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je osvojila zlatnu medalju u finalnoj utrci na 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu.

Lana u Rimu zaista briljira sa svojim nastupima jer je prije nekoliko dana osvojila historijsku bronzanu medalju u utrci na 100 metara delfin.

Nakon toga Lana se bez problema plasirala u finale utrke u disciplini na 200 metara delfin, a večeras u finalu naša plivačica je osvojila zlatnu medalju!

Lana je u finalu bila nevjerovatna i počistila je svoju konkurenciju. 16-godišnjakinja je završila utrku u vremenu 2:06.81 i oduševila je cijeli svijet.

Srebro je osvojila danska plivačica Helena Rosendhal Bach, dok je treća bila italijanska plivačica Ilaria Cusinato.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Lana je još jednom pokazala da se radi o fantastičnoj plivačici na koju možemo biti itekako ponosni jer u najboljem svjetlu predstavlja Bosnu i Hercegovinu u cijelom svijetu.

Što se tiče nastupa na EP u Rimu Pudar se takmičila i u disciplini 50 metara delfin gdje je u konačnici zauzela 10. mjesto. U toj disciplini je došla do polufinala.

Pogledajte kako je Lana "počistila" konkurenciju

Lana je danas jednostavno briljirala u finalnoj utrci i mnogi su bili iznenađeni kako je bh. plivačica jednostavno počistila svoju konkurenciju.

Naša plivačica je imala nevjerovatan tempo od samog početka, te je vodila ubjedljivo ispred konkurencije i na kraju dominantno došla do prve pozicije.

Maestralan nastup Lane u finalnoj utrci možete pogledati u videu ispod.

Top Komentari

SarajFK
ZLATO NASE, PONOSU NAS!!! VOLI TE TVOJA BOSNA I HERCEGOVINA!!!!
23 0
user1571956549
Lanoooo..... Kraljice Bosne I Hercegovine..... VELIKO HVALA TI ZA SVU RADOST I PONOS KOJU NAM DARIVAS.....
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi