Osim: Danas nije upalilo, upalit će drugi put

Trener Veleža nakon remija

Osim: Danas nije upalilo, upalit će drugi put

Admin Čaušević

Velež je u zaostalom meču Premijer lige odigrao samo 1:1 protiv Igmana.

Rođeni su imali vodstvo, ali nisu uspjeli doći do trijumfa. Igman je odlično odigrao prvo poluvrijeme, u nastavku su bili bolji mostarski Crveni pa se može reći da je remi najrealniji rezultat utakmice.

Poslije susreta trener Veleža Amar Osim je kazao kako je susret očekivano bio težak te da će se njegovi igrači nastaviti truditi i boriti.

"Očekivano teška utakmica i zbog vremena i protivnika koji je došao totalno rasterečen. U prvom poluvremenu smo se patili više nego što smo trebali, dali smo gol koji nije bio plod dominacije i žao mi je što smo primili gol kad smo se stabilizovali, ali na osnovu prvog prvog poluvremena su zaslužili gol."

"U drugom poluvremenu smo kontrolirali, ganjali, igrali s puno rizika, znajući da nas neće moći kazniti jer im je falilo svježine. Nismo uspjeli krunisati našu nadmoć. Nismo imali i sreće."

"Ostaje nam bod, znajući kakva je liga, kad znaš da nisi imao previše sreće, mislim na stativu i prečku i kad znaš da si imao protivnika koji je došao u jako dobrom psihološkom stanju, a ima igrače koji su osvajali titule u našoj ligi. Tako bili smo bili bliže pobjedi."

"Neke stvari će se vratiti, treba nastaviti raditi i da će se nekad trud i rad isplatiti pogotovo kad nam se vrate igrače, ne treba govoriti da smo mi desetkovani. Fali nam dva igrača koji su "invalidi", na klupi su ali ne mogu igrati, imamo pet igrača koji su jako bitni, a povrijeđeni su."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igrači se trude i bore. Danas nije upalilo, upalit će drugi put", završio je trofejni stručnjak.

Velež je za vikend trebao igrati gradski derbi protiv Zrinjskog, ali je taj susret odgođen te će se tražiti novi termin.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lalaland
Veći je on sam nego poslijeratni FK Vrapčići. To sto imaju ime Velež im ne pomaže. Sretno Amare
5 14
Comandini
Volio bi sresti ona 2 tzv. navijaca sto se snimaju pa objavljuju uvrede viralno. Prosle godine onaj kreten navalio na Tarika Isica a ove godine narkoman drugi na Amara Osima. Tzv. viralni mangupi i niko kao oni.
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti