Utakmica Bochum - Bayern kao dokaz da Bundesliga nema smisla i da mora nešto mijenjati

Bavarci su jednostavno prejaki

Utakmica Bochum - Bayern kao dokaz da Bundesliga nema smisla i da mora nešto mijenjati

Edmir Škorić

Pitanje je nakon ovog duela u Bochumu, da li njemačka Bundesliga ima ikakvog smisla?

Za razliku od ostalih Liga petica, u Njemačkoj skoro da nema nimalo uzbuđenja u borbi za titulu. Bayern je nemilosrdan i poigrava se sa protivnicima.

U prvom kolu njemački aktuelni prvak je kao gost zabio Eintrachtu šest golova, a danas je u Bochumu uspio dati čak sedam. Bavarci su ponizili domaće, slavili sa 7:0 i prosto se mora postaviti pitanje da li ovaj format takmičenja ima smisla?

Poznato je da je bilo dosta prijedloga da se mijenja format i da se uvede play-off kao u NBA ligi jer ovako Bayern isuviše lako dolazi do pobjeda i sada je samo pitanje kada će matematički klub iz Minhena ovjeriti titulu.

Djeluje pomalo besmisleno o tome ovoriti jer je tek treće kolo, ali to je tako. Nešto treba da se mijenja jer sve je manja gledanost utakmica Bundeslige i sve se svodi na Bayern.

Već u četvrtoj minuti današnjeg susreta i nakon prekrasne akcije Sane dovodi goste u vodstvo. Do kraja prvog dijela De Ligt, Coman i Mane postižu po gol i rješavaju sve dileme oko pobjednika.

Bayern je u nastavku postigao još tri gola, Mane se ponovo upisao u strijelce, Gnabry je pogodio uz autogol Gamboue.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je na vrhu tabele sa maksimalnih devet bodova, Bochum na dnu tabele bez ijednog osvojenog boda.

Bavarcima slijedi duel sa Borussijom M'gladbach kod kuće. To bi trebao da bude malo jači ispit za njih, ali teško da gosti mogu išta osim da izbjegnu katastrofu kao u slučaju Eintrachta ili Bochuma.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dugi
Kakav moron je ovo napisao? Bayern je uvijek pa skoro uvijek pobjedjivao. Znaci da zemlja od preko 80 miliona stanovnika nema svjetski tim. Pa pola Engleske je liga Sheika i kupuju valjalo ne valjalo. Nece Bayern gubiti zbog tebe da bi liga bila izjednacena.
12 2
user1649773559
Daj im titulu sledećih 10 godina i ugasi ligu. Bezveze se igra ionako ligu niko osim njemaca i ovih naših izbjeglica što su izbačeni iz njemačke poslije rata i ne gleda.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi