Bolje da ne gledaju: Scena poslije utakmice budi nemire među navijačima Crvene zvezde

Ostali bez bogatstva

Bolje da ne gledaju: Scena poslije utakmice budi nemire među navijačima Crvene zvezde

A. Čaušević

Crvena zvezda se nije uspjela po treći put plasirati u grupnu fazu Lige prvaka.

Zvezda je u revanš susretu pred punom Marakanom dočekala Maccabi iz Haife i igrala je odlično u prvom poluvremenu.

Beograđani su imali 2:0, ali onda u nadoknadi prvog dijela Borjan poslije odbranjenog penala pravi veliku grešku i prima gol sa 30-ak metara.

Taj gol dao je krila Izraelicima koji su bili bolji rival u nastavku, a do izjednačenja su stigli na šokantan način. U nadoknadi autogol je postigao Milan Pavkov.

Čovjek koji je mnogo puta posljednjih godina zbog važnih golova bio heroj Delija sada je postao tragičar.

Oglasi

Nakon što je utakmica završila robusni napadač se emotivno slomio te je neutješno plakao na terenu što je svoj tim ostavio bez elitnog takmičenja.

Prilazili su saigrači neutješnom Pavkovu, a u jednom trenutku i Dejan Stanković je morao regaovati kako bi ga podigao sa terena.

Gledati ove scene navijačima Zvezde sigurno nije lako jer bude nemire i uspomene na jednu sportsku tragediju za njihov klub.

Osim sportske, srbijanski prvak je sinoć pretprio i finansijku tragediju s ozbirom na gubitak pravog bogatstva.

Milan Pavkov i Dejan Stanković (Foto: Aleksandar Dimitrijević)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Plasmanom u grupnu faz LP Zvezda bi inkasirala 18 miliona eura, a sada će u Europa ligi dobiti šest puta manje, odnosno 3.2 miliona.

Ipak, Beograđani šansu da nadoknade novac s dobrim rezultatima u Europa ligi gdje pobjeda u grupnoj fazi vrijedi 630.000 eura, a remi 210.000 eura.

Top Komentari

Barberez9
Nek urlicu malo ratko mladic i nek dizu transparente noz zica srebrenica, mozda ce im To pomoc
15 1
E.Car
Neka vam Putko posalje para!!!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi