Velež povukao radikalan potez: Igrači i stručni štab "udareni" po džepu
Foto: A. Čaušević

Smanjenje plate

Velež povukao radikalan potez: Igrači i stručni štab "udareni" po džepu

Eldar Ganibegović

Rezultati FK Velež ove sezone nisu ni blizu zadovoljavajućih.

Ekipa koja je prošle sezone izbacila AEK u Evropi i osvojila Kup Bosne i Hercegovine jednostavno ne liči na sebe.

Nakon šest odigranih utakmica u Premijer ligi Velež se nalazi tek na 10. mjestu sa šest osvojenih bodova i samo pet postignutih uz sedam datih golova.

Navijače je itekako zabolilo i ispadanje u drugom pretkolu od malteškog Hamruna. Možda ne toliko ispadanje, koliko loša i bezidejna igra protiv predstavnika Malte.

Što se tiče Premijer lige, Velež je posljednju pobjedu upisao u Gabeli protiv Željezničara petog augusta, te je nakon toga izgubio od Leotara i Sloge, te remizirao sa Igmanom i Širokim Brijegom.

Čini se da je upravo poraz od Sloge prije dva dana rezultatom 3:0 kap koja je prelila čašu, pa su čelnici Veleža odlučili da reaguju i smanje plate igračima i stručnom štabu za 30%.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava svoje članove, navijače, prijatelje Kluba i sportsku javnost o odluci da igrači i stručni štab prvog tima budu kažnjeni umanjenjem mjesečnih primanja u iznosu od 30% za mjesec august 2022. godine.

Razlog ovakve odluke su loši rezultati i nedovoljno zalaganje ekipe u posljednje četiri utakmice m:tel Premijer Lige BiH, u kojima su osvojena dva od mogućih dvanaest bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svjesni svoje odgovornosti, igrači i stručni štab su odluku bespogovorno prihvatili.

Vjerujemo da će ovo biti dovoljna sankcija te da će se u narednim utakmicama popraviti igra, zalaganje i stanje na tabeli", stoji u saopštenju FK Velež. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Imaju 5 postignutih i 7 datih golova. Hahahaha
9 0
Hellas
Nisu problem igraci, trener i uprava. Problem su sudije.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti