Bivša ruska zvijezda: "Bosanci ne žele da igraju s nama jer se boje"

Teške riječi iz Rusije

Bivša ruska zvijezda: "Bosanci ne žele da igraju s nama jer se boje"

Admin Čaušević

Iz Rusije svakodnevno stižu komentari o mogućem odigravanju prijateljske utakmice Rusija - BiH. 

Otkako je FS BiH pristao na odigravanje prijateljskog ogleda u Sankt Petersburgu koji je zakazan za 19. novembar svako malo stigne neka reakcija.

Posljednji u nizu koji je odlučio da uputi reakciju je Diniyar Bilyaletdinov, nekadašnja zvijezda ruskog fudbala i bivši član engleskog Evertona.

Bilyaletdinov je između ostalog kazao da Bosanci ne žele da igraju protiv Rusije zato što se plaše i da im meč ne odgovora.

"Činjenica da Bosanci ne žele igrati s Rusijom govori da se jednostavno boje. Mislim da je ova utakmica neprimjerena za njih. Boli nas briga - ispitujemo situaciju. Mislim da ne možemo igrati s Bosnom", rekao je Bilyaletdinov.

Oglasi

"Utakmica se možda i neće održati, a ja sam vrlo skeptičan prema odluci FS BiH da pristane na održavanje takve utakmice."

"Istovremeno ako sada u Bosni počnu govoriti da ne bi htjeli takvu utakmicu, onda i mi samo trebamo reći: "Hvala, naći ćemo drugog protivnika".

Prema nekim informacijama Izvršni odbor FS BiH će 10. oktobra održati sjednicu na kojoj će se donijeti i konačna odluka da li će Zmajevi gostovati u Rusiji ili ne.

UEFA je ranije potvrdila da prijateljske mečevi nisu u njenoj nadležnosti pa tako igranje utakmica sa Rusijom nisu u suprotnosti sa odlukom IO UEFA-e da se suspenduju sve ruske reprezentacije kao i timovi.

Ranije su tokom sedmice eventualno odigravanje utakmice Rusija - BiH komentarisali i fudbaler Lokomotive Dmitrij Barinov i golman Krasnodara Matvei Safonov.

Upitan da odgovori da li prati situaciju oko Bosne te da je nejasno hoće li se igrati ili ne, Safonov je odgovorio sa tri riječi.

"Boli me briga", poručio je prepotentni golman koji je do sada skupio sedam nastupa za A reprezentaciju svoje zemlje.

Top Komentari

Zoilomas
Nek se on vise pobrine I pazi da mu se Dolce Gabanna patike ne poderu jer nema novih.
8 4
user1656135209
Tako je, bojimo se. Vidi se da ste vi sila, i u ratu i u fudbalu. :D :D
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti