Bahata izjava od tri riječi: Ruski fudbaler poslao poruku Zmajevima!

Meč zakazan za novembar

Bahata izjava od tri riječi: Ruski fudbaler poslao poruku Zmajevima!

A. Čaušević

Otkako je Savez pristao na odigravanje prijateljske utakmice BiH - Rusija svakodnevno stižu reakcije sa raznih strana.

Kako sada stvari stoje od eventualnog odgađanja neće biti ništa, pa je samo upitno u kakvom sastavu će Zmajevi otputovati u Rusiju.

Niz bh. reprezentativaca se javno pobunilo i reklo je "ne" odigravanju susreta iz solidarnosti prema Ukrajini. Prednjačili su Miralem Pjanić, Edin Džeko, Anel Ahmehodžić i drugi.

Istovremeno stižu i izjave sa ruskih strana. Tako je Andrej Kančelskis poručio da Zmajevi ne trebaju ni dolaziti jer se Rusi ne trebaju ponižavati i spuštati na nivo Bosne i Hercegovine.

U srijedu je stigla još jedna u nizu od bahatih ruskih izjava. To je uradio 23-godišnji golman Krasnodara, Matvei Safonov.

Upitan da odgovori da li prati situaciju oko Bosne te da je nejasno hoće li se igrati ili ne, Safonov je odgovorio sa tri riječi.

Oglasi

"Boli me briga", poručio je prepotentni golman koji je do sada skupio sedam nastupa za A reprezentaciju svoje zemlje.

Svoje mišeljenje o odigravanju utakmice dao je i veznjak moskovskog Lokomotiva, Dmitrij Barinov koji smatra da se utakmica neće igrati.

"Mislim da će im biti 'isključen kiseonik'. Neće im biti dozvoljeno da igraju sa nama. Pogledajte polemiku koja se stvorila oko utakmice. Žele da ih diskvalifikuju i mislim da se utakmica neće igrati", kazao je Barinov.

UEFA je ranije potvrdila da prijateljske mečevi nisu u njenoj nadležnosti pa tako igranje utakmica sa Rusijom nisu u suprotnosti sa odlukom IO UEFA-e da se suspenduju sve ruske reprezentacije kao i timovi.

Kako sada stvari stoje, prijateljski meč Rusija - Bosna i Hercegovina igrat će se 19. novembra u Sankt Petersburgu.

Top Komentari

veliki73
Čolpa mamu ti .eb.m
5 3
user1613424508
Nez sto srbiha neigra s njima pametni lhudi a ne ko ovi nasi bosanski pravoslavci sto miske da su srbi a zive u BiH
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi