Stigle sjajne vijesti za Peteva osam dana pred najvažniju utakmicu
Foto: D. Kurbegović

Moći će računati na bitnog igrača

Stigle sjajne vijesti za Peteva osam dana pred najvažniju utakmicu

E. Ganibegović

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine ubrzo očekuje završnica Lige nacija.

Nakon četiri kola odigrana u junu, Zmajevi na svom kontu imaju osam bodova i prvi su u grupi 3 B divizije Lige nacija.

U goste nam na Bilino polje 23. septembra dolazi drugoplasirana Crna Gora i pobjedom imamo šansu da kolo prije kraja osiguramo prvo mjesto. To prvo mjesto bi nam donijelo plasman u A diviziju Lige nacija, te ono najvažnije, već prije početka kvalifikacija, osiguran baraž za EURO 2024. godine.

Okupljanje Zmajeva je u ponedjeljak, a Ivaylo Petev itekako ima čemu da se raduje s obzirom na to da se oporavio bitan član reprezentacije.

Naime, Rade Krunić se povrijedio sredinom augusta, a njegov povratak bio je planiran tek u oktobru. Ipak, on se uspio oporaviti mnogo ranije i sinoć je zaigrao za svoj Milan u Ligi prvaka.

Milan je u drugom kolu Lige prvaka savladao zagrebački Dinamo s 3:1, a Rade Krunić je ušao u 78. minuti umjesto Bennacera i tako se uspješno vratio na teren.

S druge strane, u konkurenciji Dinama nije bilo Luke Menala zbog povrede. Menalo je također na spisku, a vidjet ćemo da li će se Višićanin uspjeti oporaviti do ključnih utakmica.

Krunića što se tiče, Milan mu je dao do znanja koliko je bitan igrač za njih i ponudio mu produžetak saradnje do ljeta 2025. godine, što je naš veznjak i prihvatio.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prema novom ugovoru Krunić bi trebao zarađivati više od dosadašnjih 1,1 milion eura po sezoni. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Sjajna vijest?Krunica repka ne interesuje,vidi se na terenu.Nismo ni mi levati novinaru.
5 3
antikomunist
Kako igra za reprezentaciju, ja ga odavna ne bih zvao.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi