Dudić: Respekt Slogi, ali mi želimo da uđemo u pozitivnu seriju

Novi ispit sutra očekuje bordo momke

Dudić: Respekt Slogi, ali mi želimo da uđemo u pozitivnu seriju

Pred nogometašima Sarajeva sutra je novi ispit.

Od 18 sati bordo momci će u goste Slogi iz Doboja i čeka ih sigurno kvalitetan rival koji u svakom meču igra za gol više.

To će ipak odgovorati ekipi Feđe Dudića, a sam Dudić je najavio meč putem zvaničnog youtube kanala FK Sarajevo. Novinari tako još jednom nisu imali priliku postaviti pitanja o igri i planovima, te očekivanjima na zelenom terenu.

Istakao je Dudić prvo važnost pobjede nad Borcem u prošlom kolu (1:0).

“Jako mnogo nam je to značilo, pogotovo na tom mentalnom planu. Vidi se to i na momcima, pao im je teret s leđa. Vidjelo se u drugom poluvremenu koliko je bilo važno dobiti utakmicu, mi smo odustali od svog plana igre, te je ovo u globalu bila utakmica na 50 posto naših mogućnosti. Prvo poluvrijeme možemo biti jako zadovoljni, a nakon gola se vidio strah da se ne desi glupost, igrali smo sa što manje rizika. Čestitam i ovim putem igračima“, rekao je Dudić.

Meč je pratio sa tribina.

Oglasi

“Dosta je teško bilo sa tribina pratiti. Pojavio se i neki video, zamislite da su snimali 90 minuta“.

Najavio je meč u Modriči.

“Pobijedili su Zrinjski, Veleža, to nam samim time daje znak da se radi o dobroj ekipi. Dobro se brane, kompaktni su, a prema naprijed imaju Kulenovića koji je među boljim napadačima u ligi, a tu je i Krstovski, Janković... Upoznat ćemo momke sa kvalitetom Sloge, imamo respekt, ali pokušat ćemo da uđemo u pozitivnu seriju. Nema kartoniranih igrača, imat ćemo veći izbor“.

Prokomentarisao je i meč Kupa u Zenici sa Čelikom te kazao da će ekipa razmišljati o tom meču nakon Sloge.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Čelik će sigurno ući u Prvu ligu FBiH, ozbiljna su ekipa, nadam se punom stadionu“, dodao je Dudić.

Pravdu na sutrašnjem meču dijelit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Pomoćnici će mu biti Boris Dujmović i Marko Zelenika (oba iz Mostara). Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Pogledajte mu samo oblik glavuše. Prava volovska. I kako neko normalan moze ovo podrzavati?? Sta nam uradi utrpanko i njegova starleta mirvic, pleme im jebbem.
3 9
FahroKonjHodzic
podrska slozi a ti velezova izdajice knozi
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi