Legenda FK Sarajevo traži 100.000 eura: "Postoji i drugi način da dobijem novac..."

Tvrdi da je klub jako nestabilan

Legenda FK Sarajevo traži 100.000 eura: "Postoji i drugi način da dobijem novac..."

Admin Čaušević

Rijetki su bh. treneri koji imaju uspješnu karijeru van granica BiH. Međutim i oni koji uspiju pronaći inostrani angažman, obično imaju problema sa naplatom zarađenog novca. To je slučaj i sa legednom bh. fudbala i FK Sarajevo. 

Faruk Hadžibegić je dobro poznato ime ljubiteljima fudbala ne samo u BiH već i cijelom regionu. Proslavljeni as Bordo tima je posljednji angažman imao u alžirskom klubu MC Alger.

Hadžibegić je u Alžiru radio od augusta do septembra ove godine i poslije sporazumnog raskida saradanja traži novac koji mu pripada. Navodno se spominje cifra od 100.000 eura.

"Trebate znati da od odlaska nisam dobio ni centa. Iskreno, razočaran sam stavom uprave, Nadam se da će ispuniti svoja obećanja. Inače ću svoj novac vratiti na drugi način", kazao je Hadžibegić za inostrane medije.

Iskusni stručnjak nije želio odgovoriti na pitanje da li će novac potraživati preko FIFA-e sve dok ne dobije stav čelnika alžirskog kluba.

"Kao što sam rekao, ako ne budem isplaćen, postoji drugi načini da dobijem novac", kazao je Hadžibegić koji je i pohvalio navijače kluba u kojem je radio kratko.

Oglasi

"To je sjajan klub, s divnim navijačima, ali problem je nestabilnost na svim nivoima. Nikad neću zaboraviti vrijeme provedeno u klubu iako nismo dobro krenuli u sezonu. Nismo dobili dovoljno vremena jer su ljudi zaboravili da je ova ekipa remontirana 90 posto. Od mog odlaska, šta se promijenilo? Alger je i dalje na sredini tabele.

Mnogo je primjera iz prošlosti gdje bi klubovi prije ili kasnije isplatili bivše uposlnike kako bi izbjegli suspenziju pa je pitanje dana kada će Hadžibegić dobiti svoj novac.

Ovaj 35-godišnjak se trenerskom karijerom bavi duže od četvrtine vijeka. Jedno vrijeme je bio i selektor reprezentacije BiH, dok je u reprezenativnom fudbalu radio i na klupi Crne Gore.

Betis je svakako najzvučnije ime koje je vodio, ali to je trajalo samo tri meča. Najveći dio trenerske karijere proveo je u francuskoj gdje je vodio nekoliko niželigaša.

Tokom igračkih dana bio je jedan od najboljih defanzivaca bivše Jugoslavije, a igračku karijeru je osim u Sarajeu još gradio u dresovima Betisa, Sochauxa i Toulusea. Ostaje upamćen po promašenom penalu na Svjetskom prvenstvu 1990. godine u četvrtfinalu protiv Argentine.

Top Komentari

Kakav naslov i tekst članka, bez ikakve poveznice, tipičan clickbait. Ovaj portal je dno dna i teško žutilo.
13 0
MaDaj
“Ovaj 35-godišnjak se trenerskom karijerom bavi duže od četvrtine vijeka.…” sineee to ti je trenerska legenda .. 35 mu godina a trener već duže od 25g. Hahahhahahahhahahah
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi