Šok i nevjerica: Sadio Mane propušta Svjetsko prvenstvo!
Zbog povrede u duelu Bayerna i Werdera najveća senegalska zvijezda Sadio Mane vjerovatno propušta Svjetsko prvenstvo (Foto: EPA)

U pitanju je teža povreda

Šok i nevjerica: Sadio Mane propušta Svjetsko prvenstvo! · Udarna vijest

Midhat Šljivak

Napadač Bayerna Sadio Mane (30) po svemu sudeći neće igrati s reprezentacijom Senegala na Svjetskom prvenstvu, iako su iz minhenskog kluba uvjeravali da njegov nastup na Mundijalu nije pod upitnikom nakon povrede u duelu s Werderom.

Sadio Mane povrijedio se u utakmici Bundeslige između Bayerna i Werdera i igru je napustio nakon samo 20 minuta igre.

Nakon utakmice pomoćni trener Bayerna Dino Toppmoller izjavio je da se radi samo o uklještenju živca.

"Dobio je udarac u nogu koji je izazvao lakše uklještenje živca. Nije to ništa previše ozbiljno i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu ne bi trebao doći u pitanje", poručio je Toppmoller.

Međutim, ugledni francuski list L'Equipe donosi informaciju kako je Sadio Mane ipak teže povrijeđen i da će propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Veliki udarac za Senegal. Sadio Mane neće igrati na Svjetskom prvenstvu. Svi u Bayernu su uvjeravali da je u pitanju samo običan udarac, ali on ima problema s tetivama i očekuje se da će van terena biti nekoliko sedmica", piše L'Equipe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Reprezentacija Senegala nalazi se u grupi A u Kataru, a pored njih u grupi su još Nizozemska, Katar i Ekvador.

  
Trenutak u kojem je Sadio Mane doživio povredu u duelu s Werderom koja će ga koštati nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Prvenstvo Senegalci otvaraju 21. novembra protiv Nizozemske, a zatim slijede dueli protiv Katara (25. novembar) i Ekvadora (29. novembar).

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pingvin1999
Doktori u Bayernu kazu da je laksa povreda i da nece biti problem za svjetsko,a neka budala u Francuskoj izgleda zna bolje pa objavi budalestinu da se svi fanovi sikiraju. Glupost
8 0
Krivaja Zavidovići
Baš gotivim afričke selekcije, nadam se da će Mane ipak igrati...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi