Sedam pogodaka u Minhenu, promašen penal i povreda koja je sve zabrinula

Bundesliga

Sedam pogodaka u Minhenu, promašen penal i povreda koja je sve zabrinula

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna razbili su Werder sa 6:1 u 14. kolu njemačke Bundeslige, ali povreda Sadija Manea zabrinula je mnoge, naročito one koji na bilo koji način imaju vezu sa reprezentacijom Senegala.

Dvije sedmice prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, Mane je povrijeđen i on je u 20. minuti zamijenjen. Bilo je to nedugo nakon što je Choupo-Moting promašio penal za domače.

U prvih 20 minuta viđena su dva gola. Musiala je u šestoj minuti bio strijelac za 1:0, ali je već u 10. minuti Jung donio izjednačenje gostima iz Bremena.

U razmaku od samo šest minuta Bayern je zabio tri gola, pa je u 28. minuti na semaforu bilo 4:1. Pogađali su Gnabry dva puta i jednom Goretzka.

Uspjeli su gosti do 82. minute zaštiti svoj gol, a onda Gnabry dolazi do hat-tricka, da bi rezervista Tel pokazao još jednom kakav je potencijal, pa je pogodio na drugu asistenciju Mazraouija za konačnih 6:1.

Bayern je ponovo lider sa 28 bodova, Freiburg ima 27, a Union Berlin 26. Četvrtoplasirana Borussia Dortmund ima 25.

Dortmunđani su ranije poraženi s 2:0 od Wolfsburga, dok je Bochum stigao do velike pobjede nad Borussijom M'gladbach, pobijedivši 2:1. Antwi-Adjei i Hofmann su bili strijelci za domaće, a Plea je u 62. minuti dao utješni gol za goste.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Duel Stuttgarta i Herthe završen je rezultatom 2:1. Guirassy je već u 3. minuti pogodio mrežu gostiju iz Berlina, ali je Lukebakio u 9. izjednačio na 1:1. Gol za pobjedu Švaba u 98. minuti postigao je Mavropanos.

14. kolo Bundeslige nastavlja se sutra od 18.30 sati utakmicom Koelna i Bayera, a od 20:30 igraju Frankfurt - Hoffenheim, Leipzig - Freiburg, Schalke - Mainz i Union Berlin - Augsburg.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Čim sam vidio kakav penal svira bauernu sam prebacio, znao sam da ce ih nagurati na pobjedu pa kad bi i sudija zabijao.
1 4
Bernadetta
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi