Hrvatska kroz iglene uši u osminu finala, Maroko živi svoju bajku
Maroko i Hrvatska idu u osminu finala Svjetskog prvenstva iz grupe F.

Završena grupa F

Hrvatska kroz iglene uši u osminu finala, Maroko živi svoju bajku

Eldar Ganibegović

Završeno je takmičenje u grupi F Svjetskog prvenstva u Kataru iz koje su se u osminu finala plasirale reprezentacije Maroka i Hrvatske.

Maroko je definitivno najprijatnije iznenađenje ovog Mundijala. Nakon 0:0 protiv Hrvatske i pobjede nad Belgijom 2:0, Lavovi Atlasa danas su s 2:1 slavili protiv Kanade i prvog mjesta će u osminu finala.

Marokanci su stigli do vodstva protiv Kanade već u četvrtoj minuti kada je Ziyech pogodio nakon nevjerovatne greške Milana Borjana.

En Nesyri je uduplao vodstvo u 23. minuti, a isti igrač je postigao gol u nadoknadi prvog poluvremena, no poništen mu je zbog ofsajda.

Kanada je do pogotka stigla preko Aguerda u 40. minuti koji je postigao autogol, pa će ovaj Mundijal za Kanađane ostati upamćen tek po tome što su postigli prve golove (2), a jedini njihov strijelac je Davies koji je pogodio u prošlom kolu protiv Hrvatske.

Oglasi

Upravo je Hrvatska uz Maroko prošla dalje nakon remija protiv Belgije, bilo je 0:0, te su Crveni đavoli tako vrlo rano poslani kući.

Prvu šansu imala je Belgija u 11. minuti kada je blok odradio svoj posao nakon pokušaja Carrasca, da bismo u 15. minuti vidjeli nevjerovatnu situaciju.

Dosuđen je penal za Hrvatsku, Modrić je već bio spreman da ga izvede, a onda je poništen zbog nevjerovatnog ofsajda koji je prethodio faulu u kaznenom prostoru Belgije.

U drugom poluvremenu su i jedni i drugi prijetili, a najbolju šansu je imala Belgija kada je Romelu Lukaku u 61. minuti iz neposredne blizine pogodio stativu.

Oglasi

Mogla je Belgija do gola i u 87. minuti kada se lopta nakon centaršuta od jednog igrača Hrvatske odbila tik pored Livakovićeve stative, Lukaku je u 90. minuti s dva metra uspio loptu dobaciti samo u ruke Livakovića, ostalo je 0:0 i svjetski viceprvaci mogu da slave.

# TIM UTA BOD GR
1. Maroko 3 7 4:1
2. Hrvatska 3 5 4:1
3. Belgija 3 4 1:1
4. Kanada 3 0 2:7

Od 20 sati se igraju utakmice Španija - Japan i Njemačka - Kostarika za rasplet u E grupi, nakon čega će Maroko i Hrvatska saznati protivnike u osmini finala.

Marokanci će ići na drugoplasiranog iz grupe E, a Hrvatska na prvoplasiranog. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, 3. kolo, grupa F:

Maroko - Kanada 2:1 (Ziyech 4'; En Nesyri 23'; Abued 40' (AG))
Hrvatska - Belgija 0:0

Top Komentari

kaskada24
Gvardiol otac odbrane, sve pohvale! Čestitke mnogo boljoj Hrvatskoj na zasluženom prolazu!
9 18
DOKTOR_GAZ_
Mozes biti NACIONALISTA, ali trebas BITI COVJEK..sretno KOMSIJE. Gvardio vrijedi MILIJARDU, ako Meguire vrijedi 70 miliona..
12 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi