Brazilci su svoje otplesali, ali Argentinci još ne: Messiju na putu do božanstva stoji Hrvatska

Eliminisali Nizozemsku

Brazilci su svoje otplesali, ali Argentinci još ne: Messiju na putu do božanstva stoji Hrvatska

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru četvrtfinala odigrali su Argentina i Nizozemska, a nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u polufinale je prošla Argentina.

U samom uvodu utakmice Argentinci su bili blagi favoriti, ali tokom cijelog susreta su bili bolji i kontrolisali utakmicu.

Stvarali su prilike nogometaši Argentine, ali lopta nije htjela u gol. Tako je bilo sve do 35. minute kada se rezultat promjenio.

Messi je upisao nevjerovatnu asistenciju, a lakši dio posla ostao je Molini, koji je postigao gol i doveo u vodstvo Argentinu.

Prvo poluvrijeme završeno je sa minimalnim vodstvom Argentine, ali je viđeno jako mnogo prekršaja i žutih kartona.

Diskutabilan jedanaesterac dosuđen je u 73. minuti za Argentinu. Srušen je Acuna, a Messi je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:0.

Oglasi

Nizozemska je u 83. minuti smanjila na 2:1. Berghuis je asistirao a Weghorst koji je u igru ušao samo pet minuta ranije postigao je gol.

Do kraja utakmice su Nizozemci pokušavali da dođu do poravananja, a niko nije vjerovao šta se desilo u posljednjim trenucima večerašnje utakmice.

Naime, sudac je produžio utakmicu čak deset minuta, te je u desetoj dosudio prekršaj za Nizozemce u zoni šuta.

Oni su izveli fenomenalnu akciju, te su u 111. minuti utakmice došli do poravnanja, a strijelac je ponovo bio Weghorst.

Tako su Nizozemci izborili produžetke, a u prvom nije viđeno ništa ozbiljno. U drugom produžetku bilo je dobrih prilika na obje strane, ali gol nije viđen.

Oglasi

Penali su tako riješili ko ide u polufinale na megdan Hrvatskoj. Prvi penal šutirao je Virgil van Dijk, ali njegov udarac odbranio je goman Argentine, Martinez.

Za Argentinu je prvi šutirao Leo Messi i bio je sigura. Drugi izvođač kod Nizozemkse bio je Berghuis, ali i njegov šut je odbranio Martinez. Argentinci su sa druge strane bili sigurni i kod drugog penala.

Treći penal je Nizozemska iskoristila, te je mali pritisak bio na Montielu, ali je i on postigao gol i tako doveo Argentinu pred vrata polufinala i to drugi put večeras.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Weghorst je šutirao četvrti penal za Nizozemsku i pogodio, a utakmicu je mogao odlučiti Fernandez. Međutim Fernandez je uspio promašiti cijeli gol i tako ostaviti Nizozemsku u igri.

Nakon što su Nizozemci uspjeli postići gol iz petog penala, odlučujući penal šutirao je Lautaro Martinez. Imao je sve u svojim rukama Martinez, postigao je gol i Argentina je prošla u polufinale Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

user1669598125
Hajmo Argentina Bosna i Hercegovina je uz vas.Vamos Messi
16 9
Mostarac94
Penalessi
2 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi