Dalić ovaj put zaboravio hrvatske branitelje, u izjavi se posvetio drugim "problemima"

Hrvatska izgubila od Argentine

Dalić ovaj put zaboravio hrvatske branitelje, u izjavi se posvetio drugim "problemima"

Admin Čaušević

Za razliku od meča protiv Brazila kada je veličao hrvatske branitelje, Zlatko Dalić se u svojoj prvoj izjavi poslije meča polufinala Svjetskog prvenstva i poraza protiv Argentine fokusirao isključivo na sportske teme. 

Dalić je govorio problemima s kojim se sučio tokom susreta, prije svega se mislilio na povredu Marcela Brozovića, ali i nedostatka kako je rekao klasičnog napadača.

Gaučosi su na pogon Messija i Alvareza slavili sa 3:0 te Vatrenim sada preostaje borba za treće mjesto, rezultat za kojeg bi Dalić potpisao prije Mundijala.

"Čestitam Argentini na plasmanu u finale. Ne mogu ništa zamjeriti svojim dečkima. Imali smo kontrolu prvih pola sata. Nekad te sreća pomazi, nekad ti se vrati na drugi način. Koliko sam shvatio, dečki su se bunili protiv kornera. Iz te smo akcije primili gol."

"No izgubili smo utakmicu i nemam što zamjeriti. Moramo se spremiti za utakmicu koja nas čeka. Mi smo stvarali dobre situacije, no nismo bili konkretni. Nedostajao nam je pravi, istinski napadač", rekao je Dalić za HRT pa dodao:

"Primili smo još jedan gol. Zaslužen poraz. Brozović je osjetio bol u mišiću. Htjeli smo ga sačuvati za sljedeću utakmicu. Da nam je ovo neko nudio prije Svjetskog prvenstva, prihvatili bismo odmah. Idemo u borbu za treće mjesto."

Oglasi

Hrvatska će susret za treće mjesto igrati u subotu protiv poraženog iz duela Francuska - Maroko te će imati priliku da po drugi put u svojoj historiji dođe do bronze na Mundijalima.

Podsjećanja radi, nakon utakmice protiv Brazila i plasmana u polufinale Dalić je govorio o hrvatskim braniteljima te veličao hrvatsku naciju.

"Ovo je pobjeda za hrvatski narod. Ovo nam treba. Svaka čast dečkima. Sjajna utakmica od prve minute. Ovo je Hrvat, ovo je Hrvatska. Kad treba i kad je najvažnije", rekao je tada Dalić za HRT te dodao:

"Ponos, hrabrost, vjera i domoljublje. Dečkima svaka čast na ovome, ponosan sam do neba. Ovo je pobjeda kompletne Hrvatske."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ovo je za hrvatski narod, neka uživa svaki Hrvat. Uživajte hrvatski branitelji, ovo je za vas bilo. Mi s tri miliona stanovnika dva puta ulazimo u polufinale. Moji igrači nisu normalni".

Iako protiv Argentinte nisu bili na nivou i sam plasman u polufinale se definitivno može smatrati ogromnim uspjehom za hrvatski fudbal.

Top Komentari

nakopitam
Gamad fasisticka! Jebbo ih krivousti franjo u usta pogana!
19 9
PantePita
Pa sta, to nesto lose sto je spomenuo ljude koji su branili Hrvatsku??A kad Nurkic pred utakmicu protiv Denvera(Jokica) obuce majicu sa imenima generala bh armije to je onda normalno jel?
6 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi