Ronaldo prodao Zlatnu loptu za ogromnu cifru, s novcem je napravio "pravi potez"

Portugalac je pet puta osvajao ovu prestižnu nagradu

Ronaldo prodao Zlatnu loptu za ogromnu cifru, s novcem je napravio "pravi potez"

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo drugi je fudbaler s najvećim brojem osvojenih Zlatnih lopti u historiji nogometa, budući da Portugalac ima pet ovih individualnih nagrada, koje je osvojio sa 2008. s Manchester Unitedom, a kasnije i sa Real Madridom  2013., 2014., 2016. i 2017.

Mediji s Ostrva prenijeli su vijest kako je Ronaldo prodao jednu od svojih prestižnih nagrada te je oduševio svijet šta je uradio sa dobijenim novcem.

No, iza nagrade primljene 2013. godine stoji priča koja je ponovno izašla u javnost, a koja govori kako je CR7 odlučio donirati Ballon d'Or u dobrotvorne svrhe kao dobrotvornu akciju, a kasnije je stavljena na aukciju Make A Wish fondacije.

Prema pisanju engleskog lista The Mirror, na navedenoj aukciji izraelski milijarder Idan Ofer bio je taj koji jekupio Zlatnu loptu, koju je Cristiano predao nakon što je dobio tačnu repliku, dok je original bio izložen u njegovom muzeju na Madeiri.

Izraelski biznismen, koji je bio uključen u svijet fudbala, dobio je drugu Cristianovu Zlatnu loptu u zamjenu za 645.000 dolara, koji su otišli dječjoj organizaciji koja je zadužena za podršku djeci s ozbiljnim bolestima i drugim problemima koji idu kroz.

Idan Ofer, biznismen milijarder iz Izraela, koji živi u Engleskoj, ima 62 godine i stekao je značajno bogatstvo uglavnom zahvaljujući svojim međunarodnim poslovima s naftom i kontejnerima, kao i tvrtki koju vodi, a koja je specijalizirana za kemikalije i energiju.

Oglasi

Godine 2017. Idan Ofer je stekao 32% dionica Atletico Madrida i započeo je svoju fudbalu avanturu da bi kasnije postao većinski vlasnik portugalske ekipe FC Famalicao, što je pridonijelo povećanju njegovog bogatstva na 9.7 milijardi dolara.

Inače, Ronaldo nije osoba koja se često eksponira kada je u pitanju dobrotvorni rad, ali i ovaj potez sa zarađenim novcem od prodate Zlatne lopte je na neki način kakav dobrotvor je slavni Portugalac.

Poznato je i da je najpopularniji fudbaler današnjive redovni davatelj krvi zbog čega je jedan od rijetkih planetarno popularnih fudbalera koji nema tetovažu na svom tijelu.

Tokom karijere ovaj 37-godišnjak je zaradio zaista mnogo novca, a uvijek je bio darežljiv prema svojim najbližim, posebice prema majci Dolores te sestri Katiji.

S obzirom na zarađeno bogastvo Ronaldo živi na visokoj nozi, često mu se prigovara i da je prepotentan, međutim kada god je u prilici raspoložen je za pomoć najugroženijim.

Top Komentari

nakopitam
Najbolji fidbaler svih vremena i najveci gospodin medju sportistima!
5 6
ubnt2
@cccccc U pravu si brt, što jest jest, tako piše.A znaš kako je to jbg, ima se moć ima se repa ima se i laži.Može mu se lagati, a o igračkim sposobnostima ne vrijedi ni komentarisati razliku između Messija i samoprozvanog najboljeg igrača svih vremena, a po čemu? Messi od njega sve više ima sem LP, tako da samoprozvani GOAT očigledno će sada imati težak zadatak u SA.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti