Preokret kao u doba Fergusona: United dobio derbi, ali sudijski poklon će se pamtiti

City je pao na Old Traffordu

Preokret kao u doba Fergusona: United dobio derbi, ali sudijski poklon će se pamtiti

Admin Čaušević

Manchester United je poslije preokreta uspio pobijediti Manchester City. Konačan rezultat glasio je 2:1, ali meč je obilježio skandalozan sudijski propust koji je dao vjetar u leđa Crvenim đavolima.

Utakmica nije obilovala sa previše uzbuđenja, a ono najzanimljivije se dešavalo u posljednjih pola sata susreta kada su i postignuti svi golovi. 

Građani su bili ti koji su prvi stigli do vodstva. Poslije lijepe akcije iz blizine je u 60. minuti pogodio Grealish.

United je preokrenuo u razmaku od dva minuta, baš kao u eri Sira Alexa Fergusona kada su na Teatru snova viđane razne sudijske greške u korist Crvenih đavola.

Gol za izjednačenje postigao je Fernandes nakon što je Rashford bio u očiglednom ofsajdu. Gol pogledajte ovdje. 

Oglasi

Bilo je vidno da je Rashford krenuo na loptu i aktivirao se, ali je nakon toga propustio Portugalcu koji zabija. Sudije su odlučile da gol priznaju i tako izazvale buru negodovanja.

Pomoćnik je u prvi mah podigao zastavicu, ali je glavni sudija Attwell nakon konsultacija odlučio da prizna pogodak iz samo njemu poznatih razloga.

Šokirani zbog primljenog gola Građani su izgubili kompas što su domaći iskoristili za novi gol preko Rashforda. Gol pogledajte ovdje.

Gol je stigao nakon što je po lijevoj strani većinu posla uradio Garnacho te je poslao prizeman centaršut kojeg Rashford koristi na najbolji mogući način.

To je bio konačan rezultat utakmice pa je tako United stigao do petog ligaškog trijumfa u nizu te je u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada je United -6 u odnosu na vodeći Arsenal s tim da Crveni đavoli imaju i utakmicu više, Građani su ostali na drugom mjestu sa 39 bodova. 

Ovo je bila možda i najveća pobjeda otkako je Erik ten Hag na klupi, međutim ostaje gorak okus zbog zaista neshvatljive sudijske pogreške o kojoj će se sigurno pričati i narednih dana.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Ovo se ne svira ofsajd ni u nizim ligama kamoli u derbiju,City 1 udarac u okvir gola i poklon? Dobro City nije izgubio više..
17 7
Eno30
Bravoooo United sad komotno sa ovom pobjedom moze se boriti i za titilu. Bravo Ten Hage Alleeeeee
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi